וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בורקס יפואי של רג'ינה

זה לא עוד מתכון לבורקסים - זה המתכון לבורקס הביתי האגדי של מסעדת רג'ינה ביפו: בורקס כבד, מפואר, מלא בשלושה סוגים של בשר וירקות. לא להחמיץ.

מתכון מאת: חסן עלי, מערכת וואלה

מנות עם בצק ברג'ינה. אפיק גבאי
מנות עם בצק ברג'ינה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • לבצק:
  • 2 קילו קמח חיטה
  • 2 כוסות מים
  • 100 גר' מרגרינה
  • 20 גר' סוכר
  • 10 גר' מלח
  • 3 גר' חומצת לימון
  • למילוי:
  • 300 גר' בשר מס' 2
  • 100 גרם מכסה של ורד הצלע (תשאלו את הקצב)
  • 50 גרם שומן כבש ( למי שלא אוהב אפשר לוותר)
  • כף שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 גזר קצוץ
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים
  • 10 גר' מלח
  • 5 גר' בהרט
  • 15 גר' פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 100 גר' צנוברים
  • להברשה:
  • ביצה טרופה
  • טחינה מתובלת
  • רוטב סלסה
  • מלפפון חמוץ חתוך לפרוסות
  • עגבניה

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את חומרי הבצק למערבל עד שמקבלים בצק מוכן. מכניסים לקירור למנוחה של כחצי שעה.
  • 2. מוציאים ומחלקים ל-4 חלקים שווים. פותחים כל חלק לצורת מלבן שהעובי של הבצק בערך חצי סנטימטר.
  • 3. להכנת המילוי: טוחנים את הבשר בצורה גסה (ניתן לקנות את התערובת טחונה מראש).
  • 4. במחבת מחממים כף גדולה של שמן זית. מוסיפים את הירקות ומטגנים קלות.
  • 5. מכניסים את הבשר עם התבלינים ומטגנים עד שמגיע לצבע חום. לאחר מכן מוסיפים את רסק העגבניות ומשלימים תבלינים לפי הטעם. משאירים את המחבת על אש קטנה עד שמתבשל (עד שהבשר מוכן).
  • 6. במקביל מחממים תנור על 120 מעלות, מכניסים את הצנוברים כ-5 דקות עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הצנוברים הקלויים לתערובת הבשר מערבבים ומחכים עד שיתקרר, כאשר תערובת הבשר עם הירקות והצנוברים מצטננת ממלאים את הבצק.
  • 7. מניחים כף או שתיים של תערובת בצד אחד של הבצק. מקפלים לחצי ומהדקים את הפינות לסיום מברישים ביצה טרופה על הבצק.
  • 8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מורידים ל-150 מעלות ואופים כ-20 דקות, אחרי 20 דקות בודקים שזה מוכן הבצק הופך זהוב. מומלץ להגיש את הבורקס חם מהתנור ובצלחת ניתן להוסיף עגבנייה ומלפפון חמוץ חתוכים לפרוסות, עם טחינה מתובלת ורוטב סלסה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully