וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף צלוי ללא שמן

מנה פריכה של עוף צלוי

מתכון מאת: פאולין שובל, מערכת וואלה

עוף צלוי. אפיק גבאי
עוף צלוי

מצרכים למתכון

  • עוף 1 קטן ככל האפשר
  • 25 גרם מלח
  • 500 גרם מים

אופן ההכנה

  • 1. בעזרת סכין מסירים בזהירות את העצם הבריח.
  • 2. מקפלים את הכנפיים אחורה, על מנת לקבל עוף צלוי בצורה יפה. הכנפיים נתפסים לבד.
  • 3. קושרים את הרגליים בחוט קצבם ומותחים את העוף לאורכו.
  • 4. מכינים מרינדה מ-25 גרם מלח ל500 מ''ל מים.
  • 5. ממלאים מזרק במרינדה ומזריקים לתוך העוף דרך אזור הצוואר, בלי לדקור את העור. חשוב לא לעשות חורים בעור על מנת לקבל תוצאה יפה.
  • 6. כל חצי החזה צריך לקבל בערך 100 מ''ל מרינדה, רגליים – 75 מ''ל.
  • 7. תולים את העוף במקרר ליישון לשלושה ימים. לאחר שלושה ימים העור מתייבש ונראה מבריק.
  • 8. מחממים את התנור ל77 מעלות. בחלק העליון, שמים רשת ותולים את העוף לצלייה, כאשר התנור חם.
  • 9. צולים במשך 3 שעות או עד שהבשר מגיע לטמפרטורת 62 מעלות.
  • 10. מוציאים מהתנור ונותנים לנוח במשך חצי שעה.
  • 11. מחממים את התנור ל290 מעלות.
  • 12. צולים את העוף במשך 7 דקות במצב טורבו על מנת לקבל צבע שחום יפה ועור פריך במיוחד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully