וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שקדים, קינמון ופירורים

עוגה משפחתית מרשימה לפסח

מתכון מאת: אפרת ליבפרוינד, מערכת וואלה

מתכוני פסח של אפרת ליבפרוינד. אנטולי מיכאלו,
מתכוני פסח של אפרת ליבפרוינד/אנטולי מיכאלו

מצרכים למתכון

  • לתבנית בקוטר 24 ס"מ או תבנית בצורת טבעת:
  • לעוגה:
  • 6 ביצים מופרדות
  • כוס סוכר
  • 4 כפות שמן אגוזים
  • כוס קמח תפוחי אדמה או קמח מצה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • לפירורים:
  • כוס קמח תפוחי אדמה
  • ½ כוס אגוזים או שקדים טחונים
  • ביצה
  • 6 כפות שמן אגוזים
  • ¼ כוס סוכר
  • ⅛ כפית מלח
  • ¼ כפית קינמון
  • ½ כוס שקדים מולבנים קצוצים גס
  • לזיגוג – לבחירה:
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 כפות מים
  • כף מיץ לימון

אופן ההכנה

  • 1. לפירורים: במיקסר או ביד מעבדים לתערובת פירורית את כל רכיבי הפירורים פרט לשקדים הקצוצים גס.
  • 2. הכנת העוגה: מקציפים לקצף יציב את החלבונים עם הסוכר.
  • 3. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את החלמונים, השמן, קמח התפודים וסוכר הווניל.
  • 4. משמנים היטב את התבנית ויוצקים לתוכה מחצית מבלילת העוגה.
  • 5. זורים על הבלילה מחצית מתערובת הפירורים, ועליהם יוצקים את שארית הבלילה.
  • 6. מערבבים את השקדים הקצוצים גס עם הפירורים שנותרו וזורים על הבלילה.
  • 7. אופים בתנור שחומם ל-°c180, כ-50 דקות, עד השחמה נאה.
  • 8. הכנת הזיגוג: מערבבים היטב את רכיבי הזיגוג, לקבלת מרקם משחתי, ובעזרת כף "מקשקשים" על העוגה לאחר הצטננותה.
  • העוגה נשמרת היטב בטמפרטורת חדר עד 48 שעות מהכנתה, ולטווח ארוך יותר – בהקפאה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully