וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רוסטביף במרינדת חרדל ומייפל של המיט מרקט

מתכון מאת: יניב בר נור, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם, עריכה: רן צימט בימוי: גיא גורן

מצרכים למתכון

  • מתכון לגריל גז מכוסה או להכנה בתנור
  • ל-6 מנות:
  • 2 קילוגרם סינטה מיושנת היטב וקשורה בחוט בישול (במתכון זה מומלץ להשתמש בנתחים גדולים, מעל קילו וחצי, שיושנו כ-35 ימים, אחרת יש סיכוי שנתח הבשר יתייבש)
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים
  • 5-6 ענפי טימין
  • 1 קופסת חרדל איכותי
  • 5 כפות שמן זית
  • 8 כפות מייפל
  • 6 כפות רוטב סויה
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מתחת לחוט הבישול מניחים חצאי פלפלים ירוקים חריפים.
  • 2. מערבבים את שמן הזית עם החרדל, הטימין, המייפל והסויה ומעסים את נתח הבשר (חשוב לדאוג שהמרינדה תכסה היטב את כל הנתח).
  • 3. מכניסים את הנתח כשהוא מכוסה, להשריה במקרר במהלך הלילה.
  • 4. לאחר לילה, מוציאים את הנתח מהקירור, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  • 5. מחממים את התנור לחום מקסימלי ומכניסים את הנתח ל- 10 דקות לתנור או מניחים על גריל הגז.
  • 6. מורידים את הטמפרטורה של התנור ל-180 מעלות וממשיכים לבשל את הנתח לעוד 25-30 דקות (מומלץ לבדוק עם מדחום שהבשר הגיע לטמפרטורה שבין 55-60 מעלות, אז הוא מוכן במידת עשייה מדיום).
  • 7. מוציאים את הנתח ונותנים לו לנוח כחצי שעה, עד להגשה.
  • המדריך השלם לעל האש: כל הטיפים למנגל מוצלח של יום העצמאות

  • רוסטביף בסיסי קלאסי

  • רוסטביף ברוטב יורקשייר

  • סלק ממולא בשר מפורק

  • מלפוף ממולא

  • הקציצות הכי טעימות שיש

  • צלי בשר פיקנטי

  • טורטיות ממולאות תפוחי אדמה ובשר

  • חמין פרסי (חאלה ביבי)

  • מנה של מסעדת שף: טומהוק ברביקיו ופירה מח עצם שמכינים בקלות

  • פלפלים קלויים ממולאים

  • ארטישוק ממולא

  • סיר אסאדו בקלי קלות

  • פקיילה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully