וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קאדה כורדית במילוי ממרח אגוזים

את מלית האגוזים ניתן להמיר בכל גבינה. בדרך כלל המאמות ישלבו במתכון גבינת חמד, ורצוי שהגבינות האחרות יהיו במליחות כלשהי.

מתכון מאת: אסנת משה, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם עריכה: רן צימט בימוי: גיא גורן

מצרכים למתכון

  • ל-10 מנות
  • לבצק
  • 1 קילו קמח לבן
  • 1 כף שמרים
  • קורט מלח
  • 4 כוסות מים פושרים
  • לממרח האגוזים
  • ½ קילו אגוזי מלך (ניתן להוסיף גם פיסטוקים או שקדים)
  • ½ כוס שמן קנולה
  • ¼ חבילת מרגרינה או חמאה
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות קמח

אופן ההכנה

  • 1. לבצק: מעבדים את הקמח, השמרים והמלח עם מים עד שנוצר בצק רך ואחיד במרקמו.
  • 2. מתפיחים את הבצק במשך שעה בטמפרטורת החדר.
  • 3. מכינים את המילוי: קולים את האגוזים וטוחנים אותם.
  • 4. בסיר קטן מבשלים עד לאיחוד את החמאה והשמן. כשהשניים הופכים לנוזל מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים היטב.
  • 5. מוסיפים את הסוכר והקמח, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים.
  • 6. יוצרים מהבצק כדורים במשקל של כ-50 גרם .
  • 7. משמנים את היד, פותחים את כדורי הבצק ומוסיפים פנימה כף מלית אגוזים.
  • 8. סוגרים מכל הצדדים את הבצק סביב המלית בזהירות ומשטחים לצורת פיתה.
  • 9. מניחים את הבצק הממולא על הסאג' (או על מחבת ביתית רגילה) כשהוא חם.
  • 10. כשהפיתה מזהיבה הופכים אותה לצד השני כשהיא מזהיבה משני הצדדים ומורידים מהאש.
  • שבועות: מתכון למאפה קאדה כורדי

  • יפרח - עלי גפן עם אורז ובשר

  • קובה במיה כורדית

  • קדות: לחם כורדי

  • לחם אבוקדו מתוק, טעים ופשוט להכנה

  • לחם זיתים ועגבניות מיובשות

  • לחם מדופדף ממולא בשר וטחינה

  • לחם תירס ופטריות

  • חלה עם ניחוח של שבת

  • מרק עגבניות טוסקני

  • פרנץ' טוסט פטנט

  • פיתה תרד וקלמטה

  • פרנץ' טוסט שוקולד בתנור

  • פוקאצ'ה ברזה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully