גרגירי חומוס מטוגנים עם כמון
מנת נשנוש של ביסטרו "הכובשים" שבתל אביב. ערבוב הגרגרים עם קצת כמון ומיץ לימון הופכים אותם לכאלה שפשוט לא ניתן להפסיק לאכול מהם. מושלם לצד בירה קרה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 קילו חומוס יבש (גרגירים גדולים) מושרה לילה במים
- 2 כפות כמון
- מיץ משני לימונים טריים
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/4 1כפית צ'ילי יבש (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. בסיר מביאים לרתיחה כ- 4-5 ליטר מים. מעבירים את גרגירי החומוס לסיר ומבשלים למשך 40 דקות. מסננים ומייבשים.
- 2. לפני הגשה, מטגנים את גרגירי החומוס במחבת עם מעט שמן למשך שתי דקות עד שהם מקבלים מעין מעטפת זהובה. בינתיים מערבבים בקערה כמון, מיץ לימון ומלח גס וצ'ילי יבש למי שאוהב.
- 3. מעבירים את גרגירי החומוס לנייר סופג ובעודם חמים מערבבים בתערובת התבלינים. מגישים לצד זיתים ירוקים ופיצוחים.