וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סורבה אננס מלון

מתכון לסורבה קייצי של רשת וניליה

מתכון מאת: איתי רוגוזינסקי, מערכת וואלה

סורבה של וניליה. אפיק גבאי
סורבה של וניליה

מצרכים למתכון

  • 300 גרם מלון צהוב/כתום בשל וריחני חתוך לקוביות
  • 300 גרם אננס טרי ללא הליבה, חתוך לקוביות
  • (רצוי לתרגם משקל הפרי לכוסות, זה פחות מפרי שלם מכל אחד)
  • 130 גרם סוכר (כ3/4 כוס סוכר )
  • 50 גרם סירופ גלוקוז
  • 3 גרם אבקת פקטין (1 כפית)
  • 200 מ"ל מים (כ-3/4 כוס מים)
  • 15 מ"ל מיץ לימון (1 כף)

אופן ההכנה

  • 1. יש לקלף את המלון והאננס, לשטוף את הפרי , לייבשו ולגלען.
  • 2. לקחת חלק קטן מן הסוכר ולערבבו בכלי נפרד עם הפקטין,
  • את יתר הסוכר ואת מיץ הלימון יש להשרות עם הנקטרינות.
  • 3. בסיר, יש לשים מים מינרלים, סירופ גלוקוז ולחמם, להוסיף בהדרגה את תערובת הסוכר והפקטין ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב. מקררים את הסירופ שהתקבל במקפיא למשך שעה.
  • 4. מעבירים את תערובת מלון והאננס לימון סוכר, ואת הסירופ לתוך מעבד המזון וטוחנים על מהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד, תוך כדי מיצוי הגוון המתקבל מהפרי, (סיבה בריאותית ואסתטית).
  • 5. לאוהבי המרקם החלק- חשוב מאוד לסנן מפאת הסיבים של האננס.
  • 6. מקפיאים במכונת הגלידה עד הגעה לטמפ' של -8 מעלות, וקבלת מרקם קטיפתי ואוורירי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully