וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כמו שהילדים אוהבים: מוקפץ בקר ואורז בכמה צעדים פשוטים

בשיתוף סוגת

23.1.2023 / 6:00

פחות מ-20 דקות הכנה ויש לכם ארוחה שלמה - מנת מוקפץ ברוטב עתיר טעמים, שגם הילדים מאוד אוהבים

בקר מוקפץ עם אורז של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
בקר מוקפץ עם ירקות ואורז בכמה צעדים פשוטים/נמרוד סונדרס

מה מכינים? גרסה ביתית שגם הילדים יאהבו לנתחי בשר בקר מוקפצים עם ירקות ואורז.

המשתתפים:
אורז לבן, רצוי כבר קר והכי טוב זה שנשאר בסיר מהארוחה של יום קודם. טיפ: אני מראש מכינה אורז בכמות כפולה וכך יכולה לשלב אותו במאכלים שונים במהלך השבוע.

נתחי בקר שזקוקים להקפצה מהירה בלבד כדי להיות מוכנים, כמו שייטל, סינטה ופילה (אין צורך בכמות גדולה - 350 גרם יספיקו ל-4 סועדים).

ירקות הבסיס כרוב וגזר אהובים על כולם גם על ילדים, אך יכולים להשתנות לפי העדפה אישית ומה שיש במקרר: פטריות, ברוקולי, פלפל וזוקיני למשל, יכולים להשתלב יפה עם ירקות הבסיס.

השיטה:
לחמם היטב את הווק, להתחיל בבצל, שום וג'ינג'ר, להוסיף את הבקר, לצרוב קלות, להוסיף אורז מבושל קר ורטבים (סויה, צ'ילי מתוק, סויה מתוקה) להוריד מהר מהאש לפני שהבשר מתייבש.

בקר מוקפץ עם אורז של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
מקפיצים שום, בצל וג'ינג'ר בווק לוהט/נמרוד סונדרס
בקר מוקפץ עם אורז של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
מוסיפים גזר וכרוב/נמרוד סונדרס
בקר מוקפץ עם אורז של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
מקפיצים את הבשר/נמרוד סונדרס
בקר מוקפץ עם אורז של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
מוסיפים את האורז ומתבלים/נמרוד סונדרס

בקר מוקפץ עם ירקות ואורז

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין

בקר מוקפץ עם אורז של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
רצוי להשתמש באורז של האורחה הקודמת. מוקפץ אורז ובקר

מצרכים למתכון

    • 350גרםבשר בקר חתוך לרצועות (סינטה/ שייטל/ אנטריקוט/הפלאנק)
    • 1בצל פרוס דק
    • 2שיני שום כתושות
    • ½כפיתג'ינג'ר טרי מגורר
    • 2כפותשמן
    • 1גזר חתוך לז'וליאנים (גפרורים)
    • 1כוסכרוב לבן חתוך לצועות דקות
    • 2כפותרוטב סויה
    • 1כףרוטב סויה מתוקה (להשיג בחנויות האסייתיות המתמחות ובשווקים ובחלק מרשתות השיווק)
    • 1כףרוטב צ'ילי מתוק
    • 4כוסותאורז לבן מבושל וקר

אופן ההכנה

איך מכינים בקר מוקפץ עם ירקות ואורז?

  • 1
    מחממים ווק עם כף שמן ומקפיצים את הבצל עם שום וג'ינג'ר עד שעולה ריח נעים.
  • 2
    מוסיפים את הגזר והכרוב, מוסיפים כף סויה ומקפיצים עוד דקותיים. מוציאים לצלחת.
  • 3
    מוסיפים כף שמן לווק החם ומקפיצים את הבקר דקה-שתיים, מחזירים את הירקות, מוסיפים אורז מבושל, שני סוגי סויה ורוטב צ'ילי ומערבבים יחד לספיגת הטעמים באורז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully