וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שקשוקה ירוקה בריאה ופשוטה להכנה

אי אפשר לפתוח בוקר של יום שבת כמו שצריך בלי שקשוקה אמיתית. במיוחד בשבילכם, סידרנו מתכון מהספר "בישול בריא בקלי קלות" מאת פיליס גלזר, שיסדר לכם את החיים.

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה!

שקשוקה ירוקה של פיליס גלזר. נמרוד סונדרס
שקשוקה ירוקה של פיליס גלזר

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 2 כפות שמן זית או תערובת חמאה ושמן זית
  • 6 עלי מנגולד או בתערובת עם קייל (ללא גבעולים) או באקצ'וי
  • 2 כוסות עלי תרד טריים קצוצים
  • 2 שיני שום גדולות כתושות (לאוהבי שום)
  • 1 בצל אדום קטן, פרוס דק או קצוץ
  • 4 כפות מים
  • 4 ביצים
  • מלח ים גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • לא חובה: גרגירי פלפל אדום

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים ומייבשים את עלי המנגולד ומפרידים בין העלים הירוקים לגבעולים הלבנים. פורסים את הגבעולים דק לרוחב, קוצצים את העלים. במקביל, שוטפים ומייבשים את התרד.
  • 2. מחממים מחבת רחבה וגדולה על אש בינונית-קטנה ומוסיפים את השמן כך שהוא יכסה באופן שווה את התחתית. בוחשים פנימה את גבעולי המנגולד או הבאקצ'וי ומבשלים בבחישה ללא מכסה במשך 2-3 דקות.
  • 3. מוסיפים את הבצל והשום, מאדים 5 דקות, ומוסיפים את כל העלים. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, מכסים ומאדים, עם בחישה מדי פעם, עד שהעלים רכים. אם הנוזלים מתאדים מהר מדי, מוסיפים רבע כוס מים רותחים ומבשלים עוד 5 דקות.
  • 4. מסירים את המכסה. שוברים ביצה אחת כל פעם לתוך כוס קטנה (כדי לשלוט במיקום הביצה במחבת), אם רוצים מוסיפים מעט גרגירי פלפל אדום, מכסים וממשיכים לבשל מספר דקות לפי מידת העשייה שאוהבים.
  • 5. גיוון: לקראת סוף הבישול, מפזרים מעל גבינת פטה, סוגרים את המכסה ומחכים דקה או שתיים לפני שמגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully