- 1. שוטפים ומייבשים את עלי המנגולד ומפרידים בין העלים הירוקים לגבעולים הלבנים. פורסים את הגבעולים דק לרוחב, קוצצים את העלים. במקביל, שוטפים ומייבשים את התרד.
-
- 2. מחממים מחבת רחבה וגדולה על אש בינונית-קטנה ומוסיפים את השמן כך שהוא יכסה באופן שווה את התחתית. בוחשים פנימה את גבעולי המנגולד או הבאקצ'וי ומבשלים בבחישה ללא מכסה במשך 2-3 דקות.
-
- 3. מוסיפים את הבצל והשום, מאדים 5 דקות, ומוסיפים את כל העלים. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, מכסים ומאדים, עם בחישה מדי פעם, עד שהעלים רכים. אם הנוזלים מתאדים מהר מדי, מוסיפים רבע כוס מים רותחים ומבשלים עוד 5 דקות.
-
- 4. מסירים את המכסה. שוברים ביצה אחת כל פעם לתוך כוס קטנה (כדי לשלוט במיקום הביצה במחבת), אם רוצים מוסיפים מעט גרגירי פלפל אדום, מכסים וממשיכים לבשל מספר דקות לפי מידת העשייה שאוהבים.
-
- 5. גיוון: לקראת סוף הבישול, מפזרים מעל גבינת פטה, סוגרים את המכסה ומחכים דקה או שתיים לפני שמגישים.