- 1. מחממים תנור לוחם של 180 מעלות.
-
- 2. בסיר נמוך אך רחב מחממים מעט את השמן זית ומטגנים את הבצל (רק עד שהשמן ממש חם על מנת למנוע מהבצל להיות רך וספוג שמן).
-
- 3. לאחר ריכוך הבצל מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים יחד ואז מוסיפים את החיטה שבושלה מבעוד מועד ואת הנוזלים.
-
- 4. מתבלים עם הראס אל חנות, מלח ופלפל שחור גרוס עד צמצום הנוזלים וחיבור הטעמים.
-
- 5. מכבים את האש ומוסיפים את עשבי התיבול. מערבבים אותם אל תוך התבשיל על מנת לחבר את הטעמים.
-
- 6. ממלאים את העגבניות ממש עד למעלה (חשוב מאוד לא לדחוס את החומר אלא למלא בצורה עדינה) ומחזירים את הכיפה מעל העגבנייה ואופים כ-12 דקות ומגישים מיד. מומלץ לקלף בעדינות את קליפת העגבנייה לאחר האפייה ולפני ההגשה.