וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת ברנע עסיסית

עוגת ברנע עסיסית

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה!

(צילום: נמרוד סונדרס)

מצרכים למתכון

  • חומרים לכ- 16 מנות אישיות בקוטר 7 ס"מ (2 תבניות סיליקון עם 8 שקעים):
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 1 כף דבש
  • 1/2 כפית מלח
  • 6 ביצים מידה L
  • 6 חלמונים
  • 1 כפית זרעי אניס/ שומר טחון
  • 2 לימונים מגורדים
  • 1/2 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3/4 כוס שמן זית איכותי
  • לציפוי:
  • 100 גרם אבקת סוכר (1 כוס פחות 2 כפות)
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • לקישוט (לא חובה)
  • פירות יער

אופן ההכנה

  • אופן הכנה:
  • 1. במיקסר מקציפים את הסוכר, דבש, מלח, ביצים וחלמונים 10-12 דקות.
  • 2. מנפים את הקמח, אבקת אפייה ומוספים את הלימון המגורד והאניס ומקפלים לתערובת.
  • 3. מחממים את השמן זית כ- 15 שניות במיקרוגל ומוסיפים לתערובת.
  • 4. מרססים קלות את תבניות הסיליקון האישיות בתרסיס שמן זית ומוזגים את התערובת.
  • 5. אופים בחום 160 מעלות כ- 20 דקות או כאשר קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • 6. מכינים את הציפוי: מערבבים היטב את אבקת הסוכר ומיץ התפוזים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ללא גושים, מצפים את המנות האישיות ומכניסים לתנור לעוד כ- 5 דקות ומוציאים. אפשר לקשט בתותים ופירות יער.
  • עוגת תפוזים ארומטית

  • עוגה בחושה עם קונפיטורת פירות אדומים ושטרויזל

  • לביבות תפוחי עץ וקינמון

  • עוגות סולת ודבש אישיות

  • בצק עלים עם קרם מסקרפונה ופירות

  • חיתוכיות פאי לימון וקוקס

  • מאפינס אפרסקים ופירורים

  • כדורי תמרים

  • מאפה בצק עלים עם תותים

  • מילפיי תאנים ושוקלד לבן

  • עוגת אגסים הפוכה

  • עוגת גלידה עוגיות

  • פאי תפוחים ומרנג

  • טארט משמשים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully