וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריג'לה בטמפורה וריבת שרי חריפה

מנה מקומית ומקורית

מתכון מאת: תומר ניב, מערכת וואלה

מתכונים לראש השנה במטבח של רמה. אפיק גבאי
מתכונים לראש השנה במטבח של רמה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • צרור ריג'לה
  • בקבוק בירה בהירה
  • 130 גרם קמח קשה (מספר 2)
  • 10 גרם מלח
  • לריבה בכמות של כחצי ליטר
  • 250 גרם סוכר לבן
  • 100 גרם עגבניות טחונות מסוננות
  • סלרי 4 גבעולים
  • פלפל אדום אחד
  • בצל ירוק
  • 1 פלפל חריף
  • חצי כף שאטה גרוס
  • כף מלח
  • 2 כפות פלפל שחור גרוס
  • צרור כוסברה קצוצה
  • צרור נענע קצוצה
  • כף שום קצוץ

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הריבה: טוחנים את כל המרכיבים במג'ימקס על לעיסה אחידה, מבשלים על אש קטנה על לתערובת נוזלית סמיכה.
  • 2. מקררים ומוסיפים כוסברה, נענע וכף שום קצוץ.
  • 3. לטמפורה: מחממים סיר עם שמן לטיגון ל-170 מעלות. מוזגים את הבירה לקערה ומוסיפים את הקמח והמלח. מערבבים ומניחים לבלילה ל"שבת" לפחות חצי שעה.
  • 4. טובלים את הריג'לה בטמפורה ומטגנים בשמן עד להזהבה. מגישים עם מעט ריבה בצד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully