וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פודינג חג המולד

השפית טליה פבזנר במתכון פשוט ומהיר, אבל טעים בדיוק באותה מידה, לפודינג חג המולד המסורתי.

מתכון מאת: יעל עזר, מערכת וואלה!

חג מולד אצל פול אסנהיים. אפיק גבאי
חג מולד אצל פול אסנהיים

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-10-12 סועדים:
  • 500 גרם תערובת פירות יבשים כמו: חמוציות, דובדבנים, משמשים, צימוקים לבנים וצימודים כהים
  • 100 גרם תאנים מיובשות קצוצות
  • 3 כפות ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
  • 125 גרם חמאה
  • 1 גרידת תפוז
  • 125 גרם קמח רגיל
  • 125 גרם סוכר
  • 150 גרם פירורי לחם לבנים
  • 4 כפות ברנדי
  • 1 חופן של אגוזים קצוצים כמו: פקאן, אגוז ברזילאי או אגוז לוז
  • 1 ביצת חופש בינונית
  • 150 מ"ל חלב
  • גולדן סירופ להגשה – לא חובה
  • לחמאת ברנדי
  • 125 גרם חמאה לא מלוחה מומסת
  • 125 אבקת סוכר
  • 2 כפות מים רותחים
  • 3 כפות ברנדי

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. משמנים קערה עמידה לחום בגודל 1.5 ליטר בצורה שבה אנו רוצים את הפודינג.
  • 2. מערבבים את כל המצרכים יחד עם רק חצי מכמות הברנדי, חוץ מהגולדן סירופ. מעבירים את התערובת לתוך הקערה המשומנת.
  • 3. עוטפים את הקערה פעמיים או שלוש עם ניילון נצמד ובנוסף יש לעטוף עם שתי שכבות של נייר כסף.
  • 4. מקיפים את קצוות הקערה עם חוט מהודק כדי שהנייר כסף לא יזוז.
  • 5. מניחים את הקערה בתוך מחבת גדולה עם מים, שהמים יגיעו עד לאמצע דפנות הקערה ומביאים את המחבת עם המים לרתיחה.
  • 6. מניחים מכסה על הקערה ומצמצמים את התערובת למשך 3 שעות. לא לשכוח לבדוק את המים באופן קבוע שלא יתאדו. אם הם מתאדים התערובת תישרף והקערה תיסדק.
  • 7. לאחר 3 שעות מסירים את נייר הכסף ובזהירות הופכים את התערובת על צלחת. מזלפים מעל את הגולדן סירופ (במידה ויש).
  • 8. מחממים במחבת את יתר הברנדי, מטים לקצה המחבת ומבעירים ליצירת "פלאמבה" ועל מנת שכל האלכוהול יישרף. שופכים את הברנדי על הפודינג ומגישים לשולחן.
  • 9. מכינים חמאת ברנדי: בקערת ערבוב מקרימים חמאה ואבקת סוכר. מומלץ להשתמש במעבד מזון על מהירות איטית. מוסיפים תוך כדי ערבוב את המים הרותחים והברנדי עד שהתערובת חלקה. מקררים עד שמתקשה. מגישים עם הפודינג.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully