וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות רוויון אווריריות

לחמניות רוויון תפוחות ומושלמות שהולכות נפלא עם ריבה או דבש

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה

ביסקטס ריוויון אנגלו- אמריקנים. נמרוד סונדרס
ביסקטס ריוויון אנגלו- אמריקנים

מצרכים למתכון

  • ל-20 -25 לחמניות
  • 100 גר? חמאה
  • 360 גר? רוויון (1/2 1 כוסות)
  • 2 כפות חלב
  • 420 גר? קמח (3 כוסות)
  • 16 גר? אבקת אפיה (2 כפות מחוקות)
  • 1 גר? אבקת סודה לשתיה (1/4 כפית)
  • 18 גר? סוכר (1/2 1 כפות מחוקות)
  • 5 גר? מלח (1 כפית מחוקה)

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים היטב את כל היבשים ומכניסים בכלי מכוסה למקפיא לשעה.
  • 2. מגררים את החמאה על גבי פומפיה גסה ומכניסים למקפיא לשעה.
  • 3. כעבור שעה מוציאים מן המקפיא את שתי התערובות ומאחדים בינהן (מומלץ לא ללוש הרבה כדי לא לחמם את התערובת).
  • 4. מוסיפים בהדרגה את הנוזלים לתערובת (קרים מאד) ישירות מן המקרר ולשים מעט ובזריזות (אפשר להיעזר במעבד מזון ולתת כמה פולסים קצרים).
  • 5. על משטח מקומח מרדדים לעובי של 3 ס?מ לפחות.
  • 6. עם סכין שף חדה ומקומחת חותכים לקוביות בינוניות. מי שמעוניין בצורה עגולה אפשר כמובן להשתמש בקורצן.
  • ניתן גם לקרוץ בידיים כדורים בינוניים במשקל עד 20 גר?.
  • 7. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו במשך כ-20 דק? עד לקבלת גוון זהוב.
  • 8. עם תום האפיה מניחים את הלחמניות על גבי רשת צינון. מומלץ לאכול בטמפ? החדר.
  • אז קחו לכם ביס-קט (קטנטן) וטעים לשנה החדשה בתקווה שתביא עמה גם שקט, שלווה, אושר ושמחה וכמובן שפע של טעמים ומאפים משובבי נפש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully