- 1. להכנת קרם מקדמיה: משרים את אגוזי המקדמיה בכלי עם מים חמימים ומכסים. מעמידים בצד במשך שעה-שעתיים.
-
- 2. מסננים ומעבירים לבלנדר חזק וטוחנים בפולסים. יש לעצור מדי פעם כדי לערבב ולנקות את הדפנות עם לקקן. מוסיפים את יתר החומרים וממשיכים לטחון בפולסים והפסקות ערבוב, עד שמתקבלת מרקם מוקצף הדומה לגבינת שמנת. מכסים ושמים במקרר עד למועד ההגשה (לפחות 30 דקות).
-
- 3. לספרינג רול: חותכים כל פרוסה של סלמון לחצי לרוחב. מכינים קערה עם מים פושרים (לא חמים). טובלים דף אורז במים למשך כמה שניות עד שהוא מתחיל להתרכך (הוא ימשיך להתרכך גם אחרי שתוציאו אותו).
-
- 4. מסדרים 2-3 עלי בזיליקום שלמים (תלוי בגודל) לרוחב אמצע דף האורז, ומניחים למעלה חצי פרוסה של סלמון. בעזרת כף, מסדרים כ-3 כפות מקרם המקדמיה לרוחב מעל הסלמון.
-
- 5. מקפלים את הצד התחתון של העיגול מעל המילוי, מקפלים את שני הצדדים של העיגול פנימה ומגלגלים כמו עלי גפן. מתקבל רול עם עלי הבזיליקום כלפי מעלה.
-
- 6. קושרים עם רצועת עירית. חוזרים על הפעולה עם יתר החומרים. אם לא מגישים מיד, מכסים בניילון נצמד, מקררים ומגישים תוך שעה.