וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מלא בריאות: מרק חרירה מרוקאי אבל קצת אחרת

עודכן לאחרונה: 13.2.2023 / 8:41

מרק החרירה של פיליס גלזר הוא בדיוק מסוג המרקים שהמשפט -"תאכל מרק, תהיה חזק" - נולדו עבורם, אבל לא פחות חשוב, הוא ידרוש מכם הרבה פחות זמן בישול ממרק החרירה המסורתי

פיליס גלזר ליום כיפור. נמרוד סונדרס
מרק שיכול להוות בקלות ארוחה שלמה ומשביע. מרק חרירה/נמרוד סונדרס

בזכות שילוב של ירקות עם שלל קטניות, מרק החרירה מהמטבח המרוקאי הוא אחד המרקים העשירים שיש. זה מרק שיכול להוות בקלות ארוחה שלמה ומשביע. בחורף כל מה שצריך זה סיר גדול מהמרק הנהדר הזה, כדי שבכל פעם שהקור, הרעב או שניהם גם יחד משתלטים עלינו, נוכל להוציא ולחמם לנו.

הפעם גרסה טבעונית וקלילה מעט יותר של פיליס גלזר, שגם מקצרת את זמן הכנתו. במקום בשר וגרגרי חומוס, היא משלבת שני סוגים של עדשים, שעועית מאש ומוסיפה לתיבול המרוקאי המוכר גם שום צלוי ולימון פרסי, שלא רק מוסיפים המון טעם אלא גם מחזקים את המערכת החיסונית.

*מי שרוצה יכול להוסיף ב-10 דקות האחרונות חצי כוס אטריות דקות למרק.

ועוד 27 מתכוני מרקים שאנחנו מאוד אוהבים

מרק חרירה מרוקאי טבעוני

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה

20 דקות עבודה,60 דקות סה"כ,קל להכנה,5 סועדים
פיליס גלזר ליום כיפור. נמרוד סונדרס
מרק חרירה מרוקאי

מצרכים למתכון

  • לשום הצלוי:

    • 1ראש שום
    • מעטשמן זית
    • קורטמלח
  • למרק:

    • 3כפותשמן זית
    • 1בצל גדול, קצוץ לקוביות
    • 4גבעולי סלרי אמריקאי, חתוכיום לקוביות קטנות
    • ½1 כוסותגזר חתוך לקוביות קטנות
    • 1שורש סלרי קטן, מקולף וקצוץ
    • 250גרםדלעת חתוכה לקוביות קטנות
    • 1תפוח אדמה גדול (300 גרם), חתוך לקוביות קטנות
    • ¼כוסעדשים ירוקות
    • ¼כוסעדשים כתומות
    • ¼כוסשעועית מאש
    • 2ליטריםמים
    • 2כוסותעגבניות מרוסקות על פופמייה
    • 3-4עלי מנגולד גדולים ויפים, קצוצים דק
  • תבלינים ועשבי תיבול:

    • 2כפיותכמון
    • ½1 כפיותכורכום
    • 2כפיותזרעי כוסברה שלמים
    • ½1 כפיותפפריקה מתוקה
    • 1-2לימון פרסי בהיר, מנוקב בסיכה (לא חובה)
    • ½כוסכוסברה קצוצה
    • ½כוספטרוזיליה קצוצה
  • הגשה

    • מיץ לימון

אופן ההכנה

איך מכינים מרק חרירה מרוקאי טבעוני?

  • 1
    לשום קונפי: משמנים ראש שום בשמן זית ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מפזרים מעט מלח עליו ואופים בתנור או טוסטר אובן מחומם ל-180 מעלות כ-30 דקות או עד שהשום מתרכך. מסננים קצת ולוחצים על מחצית הראש להוצאת השום הרך (שומרים את היתר במקרר, אפשר למרוח אותו על טוסט או לתבל איתו תבשילים אחרים).
  • 2
    למרק: מחממים סיר גדול ומוסיפים את השמן ואחרי כמה שניות את הבצל. מטגנים כ-10 דקות עד שהבצל מתרכך ומתחיל להשחים. מוסיפים את יתר הירקות וממשיכים לטגן בבחישה מדי פעם עוד כ-5 דקות. עכשיו מוסיפים את הקטניות, המים, העגבניות וכל התבלינים כולל מחצית מהשום הקלוי. (את המנגולד נוסיף יותר מאוחר). מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות. (אין צורך להוציא את הקצף, רק לערבב אותו פנימה).
  • 3
    מוסיפים מנגולד ועשבי תיבול וממשיכים לבשל עוד כ-15 דקות. מוציאים את הלימון הפרסי אם משתמשים, מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם רבעי הלימון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully