וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עדשים כתומות ועוד המון הפתעות

בשיתוף סוגת

11.1.2023 / 8:04

מה קורה כששתי בשלניות שהן גם אמהות נפגשות? מתקבל מרק מלא כל טוב ועשיר בערכים תזונתיים שמכינים בקלי קלות ובמהירות

עדשים. נמרוד סונדרס
עדשים/נמרוד סונדרס

מכל סוגי מרקים, מרק עם עדשים הוא המרק האהוב עליי ביותר - הוא מזין ומשביע ובניגוד למרקי קטניות אחרים, העדשים זקוקות לזמן בישול קצר בלבד, במיוחד אלה הכתומות.

את המתכון למרק העדשים הכתומות המשגע הזה קיבלתי מזהר לוסטיגר בשן, שפית טבעית המדריכה אנשים מה כדאי להם לאכול כדי לשמור על בריאותם. זהר מאמינה באוכל טעים, אבל בלי לוותר על הערכים התזונתיים. הדבר שאני הכי אוהבת אצלה, שהיא ממש כמוני, מאמינה שהאוכל באשר הוא אינו האויב, שצריך להימנע, להתחמק או למגר. היא סולדת מקיצוניות, ממליצה להתמיד ונותנת כבוד לאוכל משלב הבישול ועד לשלב האכילה.

במרק הזה בדומה קצת למרק החרירה המרוקאי, ישנם כוכבים נוספים מלבד העדשים, כמו אורז מלא ובורגול שהופכים אותו לארוחה של ממש בקערה.

תוספת הצ'ילי והלימון מוסיפים לעדשים רעננות מפתיעה. ושילוש הטעמים חמוץ-מתוק-חריף הופך אותו להרבה יותר מעוד מרק מנחם.

כאן תוכלו למצוא עוד 24 מתכונים של המרקים הכי הכי טובים שלנו

קוצצים את הירקות ומטגנים

עדשים. נמרוד סונדרס
הכנת מרק עדשים כתומות בקלי קלות/נמרוד סונדרס

מוסיפים עגבניות

עדשים. נמרוד סונדרס
הכנת מרק עדשים כתומות בקלי קלות/נמרוד סונדרס

מתבלים ומבשלים תוך כדי ערבוב עוד דקה-שתיים

עדשים. נמרוד סונדרס
הכנת מרק עדשים כתומות בקלי קלות/נמרוד סונדרס

מוסיפים מים ואורז

עדשים. נמרוד סונדרס
הכנת מרק עדשים כתומות בקלי קלות/נמרוד סונדרס

וכמובן את העדשים הכתומות

עדשים. נמרוד סונדרס
הכנת מרק עדשים כתומות בקלי קלות/נמרוד סונדרס

ב-10 הדקות האחרונות מוסיפים את הבורגול ומבשליםהעד שהמרק מסמיך

עדשים. נמרוד סונדרס
הכנת מרק עדשים כתומות בקלי קלות/נמרוד סונדרס

מרק עדשים וכל טוב

מתכון מאת: זוהר לוסטיגר בשן ואורלי פלאי-ברונשטיין

20 דקות עבודה,50 דקות סה"כ,קל להכנה,5 סועדים
עדשים. נמרוד סונדרס
עדשים

מצרכים למתכון

    • 1כףשמן זית
    • 1בצל קצוץ דק
    • 1גזר חתוך לקוביות קטנות
    • 2-3שיני שום קצוצות
    • 1פחיתשימורי עגבניות קצוצות (400 גרם) או 3 עגבניות קצוצות דק
    • 1כףפפריקה מתוקה
    • 1כפיתאבקת צ'ילי
    • 1כףכמון
    • 1כףזרעי כוסברה כתושים או טחונים
    • 1לימון סחוט למיץ
    • ½כוסעדשים כתומות
    • ¼כוסאורז מלא
    • 6כוסותציר ירקות או מים
    • ¼כוסבורגול רו קוסקוס
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • 2כפותנענע מיובשת

אופן ההכנה

איך מכינים מרק עדשים וכל טוב?

  • 1
    מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הבצל 3 דקות. מוסיפים שום ומטגנים רק עד שעולה ריח. מוסיפים עגבניות, תבלינים ומיץ לימון ומבשלים תוך כדי ערבוב עוד דקה-שתיים.
  • 2
    מוסיפים עדשים כתומות, אורז וציר או מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 25 דקות.
  • 3
    מוסיפים בורגול, מלח, פלפל שחור ונענע מיובשת, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות או עד שהמרק מסמיך והאורז רך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully