וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שמרים בבקה של אורי שפט ממאפיית לחמים

לא לפחד מהפחד. הצטיידו בכל מה שצריך ובואו נצא לדרך עם אורי שפט, מייסד מאפיית "לחמים", בדרך לעוגת שמרים שוקולד הכי טעימה שיש

בבקה שוקולד. בריאן קנדי,
שווה כל השקעה. בבקה שוקולד של מאפיית לחמים/בריאן קנדי

אורי שפט ממאפיית לחמים הוא אחד מאבני היסוד של עולמות האפייה הישראלים. כאן הוא ייקח אתכם צעד-צעד בדרך לשוקולד בבקה-שמרים-קראנץ' (תקראו לזה איך שתרצו) הכי טעימה שהכנתם אי פעם, וזו הבטחה.

אולי צריכים מעט לעבוד יותר מסתם עוגה בחושה פשוטה, אבל מצד אחד ההשקעה שווה את זה, ומצד שני המתכון מתייחס לשלוש תבניות אינגליש קייק, כך שאתם לא עובדים לחינם (אפשר גם להקפיא אחת, לאחר שהצטננה, ולשלוף לחימום בהזדמנות הקרובה).

ועוד מילה לגבי הכמויות. משתמשים עדיין בכוסות וכפות מדידה? זה טוב ויפה ונחמד והמתכון הזה מכיל גם אותן, אבל הגיע הזמן לרכוש משקל מטבח בכלום כסף, תראו שאתם מתמכרים לעבודה איתו מהר מאוד.

בבקה שוקולד

מתכון מאת: אורי שפט, מערכת וואלה אוכל

מצרכים למתכון

  • ל-3 עוגות בתבניות אינגליש קייק
  • 650 גרם קמח (1/2 4 כוסות+2 כפות)
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 110 גרם סוכר (1/2 כוס+כף שטוחה)
  • 120 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • 150 מ"ל חלב (1/2 כוס +2 כפות)
  • 1/4 כפית מלח
  • מקל וניל
  • ממרח שוקולד נוגט ואגוזים (נוטלה או השחר)
  • 150 גרם שוקולד צ'יפס
  • להברשה
  • ביצה
  • חלב
  • סירופ סוכר לזיגוג
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 150 מ"ל מים
  • 2 טיפות תמצית וניל / חצי מקל
  • כף רום/ברנדי

אופן ההכנה

  • 1. מנפים את הקמח.
  • 2. יוצקים את החלב לקערת הלישה ומפוררים לתוכה את השמרים.
  • 3. מוסיפים לקערת הלישה לפי הסדר קמח, ביצים, סוכר, וניל ומלח. בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה.
  • 4. אחרי 3-4 דקות של לישה איטית, מוסיפים את החמאה הרכה ומגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 3-4 דקות לקבלת בצק אחיד ואלסטי מעט.
  • 5. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, משטחים אותו לריבוע, מניחים על מגש ומניילנים. ומניחים במקרר ללילה.
  • 6. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים את ריבוע הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25*35 ס"מ בעובי של 0.5 ס"מ. מורחים על כל מלבן את מלית השוקולד. מפזרים שברי שוקולד ומגלגלים לרולדה. מתחילים לגלגל מהדופן הרחבה ובסיום הגלגול מסדרים את הרולדה כאשר הסגירה פונה כלפי מעלה. במידה והרולדה התחממה והיא רכה מדי אפשר להכניס אותה לקירור ורק אז להמשיך.
  • 7. בעזרת סכין משונן מנסרים על הסגירה של הבצק וחוצים את הרולדה לשניים. את שתי רצועות הבצק שנוצרו מסובבים כך שהחלק המנוסר יפנה כלפי מעלה וניתן יהיה לראות את פסי הבצק והשוקולד. מחלקים לרוחב לשלוש רולדות בגודל של תבנית אינגליש קייק. בכל עוגה מניחים את שתי הרצועות בצורת X ומגלגלים לבורג. מעבירים את עוגות הבורג לתבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה.
  • 8. את תבניות האינגליש קייק מכסים במגבת לחה ונותנים לעוגה לתפוח עד שהיא כמעט מכפילה את נפחה. המטרה היא שהעוגות יוסיפו כ-70%-80% נפח. התהליך לוקח כשעה, תלוי כמובן בטמפרטורת החדר.
  • 9. מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים את העוגות בביצה טרופה עם מעט חלב ומכניסים לתנור החם. אופים כ-30-35 דקות עד לקבלת גוון שחום. חשוב ב-15 דקות הראשונות של האפייה לא לפתוח את התנור.
  • 10. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: בסיר קטן עם תחתית עבה מכניסים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הרום/ברנדי ואת תמצית הווניל. מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון.
  • 11. מוציאים את העוגות מהתנור. מוזגים מעל סירופ סוכר, מצננים ואוכלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully