וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בורקס עלים אורניות וקשקבל

אחרי כמות גשמים משמעותית והתחממות במזג האוויר, האורניות ממלאות את היערות. השף עמוס שיאון מ"הלנה בנמל" מלקט פטריות ומכין איתן בורקס בלתי נשכח.

מתכון מאת: עמוס שיאון, מערכת וואלה

מתכוני אורניות בהלנה בנמל. נמרוד סונדרס
מתכוני אורניות בהלנה בנמל

מצרכים למתכון

  • ל-10 יחידות:
  • 1/2 חבילה בצק עלים על בסיס חמאה
  • 3 אורניות גדולות
  • שן שום פרוסה
  • מעט אגוז מוסקט
  • כף שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • בצל סגול פרוס דק
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת

אופן ההכנה

  • 1. למילוי: מאדים את את הבצל השום והאורניות בשמן זית.
  • 2. מוסיפים את התבלינים. מאדים עד לריכוך האורניות.
  • 3. מקררים מעט ומוסיפים את הגבינה.
  • 4. קורצים עיגולים מהבצק המרודד ומניחים כף מן המילוי על כל עיגול. מקפלים לחצי סהר וסוגרים את הקצוות בעזרת מזלג.
  • 5. מברישים בביצה טרופה. אופים בתנור ב-180 מעלות כ-25 דקות.
  • 6. מוציאים ואוכלים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully