וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קורנדוג

חטיף מושלם ופשוט של נקניקייה חמה על מקל עטופה במעטפת קראנצ'ית עשויה קמח תירס.

מתכון מאת: רונית אבידן שינפלד, מערכת וואלה

קורנדוג של רונית אבידן שיינפלד. ראובן קסטרו
קורנדוג של רונית אבידן שיינפלד

מצרכים למתכון

  • ל-10 מנות נשנוש קטנות:
  • 10 נקניקיות
  • כוס קמח תירס
  • כוס קמח לבן
  • שקית קטנה של אבקת אפייה (4 כפיות)
  • 3 כפות סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כפית אבקת שום
  • ביצה
  • כוס חלב (ועוד חצי כוס בצד להוספה במידת הצורך אם יוצא סמיך מדי - לשומרי הכשרות אשר להמיר בבירה או במים)
  • 4 כפות שמנת מתוקה (לא חובה)
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • שיפודים
  • מטבל חרדל ושום (אפשר להמיר גם בקטשופ/חרדל)
  • חצי כוס מיונז
  • 4 כפיות גדושות חרדל דיז'ון (רצוי גרגרים)
  • חצי כפית שום כתוש
  • חצי כפית מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל החומרים היבשים.
  • 2. מוסיפים את הביצה, החלב, השמנת ורוטב הצ'ילי המתוק,מערבבים ליצירת בלילה חלקה ומכניסים למקרר ל-10 דקות. ניתן לבצע את הפעולה במעבד מזון או בלנדר מוט.
  • 3. בינתיים חותכים את הנקניקיות לשלושה חלקים שווים לקבלת מיני קורנדוגס או משאירים אותן שלמות. משפדים על שיפוד.
  • 4. מייבשים היטב את הנקניקיות ומקמחים אותן קלות על ידי גלגולן על גבי משטח עם מעט קמח.
  • 5. מחממים שמן בסיר או במחבת עבה לטיגון בשמן עמוק.
  • 6. מעבירים את הבלילה לכלי צר וגבוה (למשל כוס) וטובלים את הנקניקיות המשופדות בבלילה כך שהיא עוטפת אותן היטב מכל הצדדים. אם הבלילה סמיכה מדי מוסיפים מעט חלב ומערבבים היטב.
  • 7. מכינים את המטבל: מערבבים ביחד חצי כוס מיונז עם 4 כפיות גדושות חרדל דיז'ון (רצוי גרגרים), חצי כפית שום כתוש, חצי כפית מיץ לימון, מלח ופלפל. מעבירים לצלוחית הגשה.
  • 8. מטגנים את הקורנדוגס מכל הצדדים, מניחים על גבי מגבת נייר לספיגת השמן ומגישים מיד עם מטבל חרדל ושום או עם קטשופ וחרדל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully