נושאים חמים

עוגת גבינה אפויה עם תחתית פירורית

עוגת גבינה עם תחתית פירורית היא התמכרות קשה, ולא רק בחג השבועות. היא מושלמת גם ליד כוס תה או קפה חורפית. ניתן בקלות לשדרג את המראה שלה בעזרת ציפוי שיש.

בבושקה הפקות

מצרכים

  • לתבנית קפיצית בקוטר 24:
  • לתחתית:
  • 1/2 1 כוס פירורי עוגיות חומים/לבנים
  • 100 גרם ממרח קלאסי
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • למלית הגבינה:
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס סוכר
  • גרגרי וניל ממקל וניל אחד
  • 3 ביצים
  • 35 גרם קורנפלור
  • 50 גרם קמח
  • 100 גרם ממרח קלאסי
  • לקישוט (לא חובה):
  • פירות

אופן ההכנה

  • 1. לבסיס: מערבבים את חומרי הבסיס יחדיו בקערה עד שנוצר בצק אחיד, פירורי ודביק. מניחים על תחתית תבנית בקוטר 24 מרופדת בנייר אפייה, מהדקים. מעבירים להקפאה של מספר דקות.
  • 2. מניחים את הגבינה ושני סוגי השמנת בקערה יחד עם הסוכר וטורפים היטב. מוסיפים וניל, ביצים וטורפים היטב.
  • 3. מוסיפים את הקורנפלור והקמח ומערבבים עד ליצירת בלילה חלקה ללא גושים.
  • 4. מוציאים את תבנית הבסיס מההקפאה. מוזגים לתוכה 3/4 מהמלית. את 1/4 המסה שנותרה מערבבים מעט עם הממרח הקלאסי.
  • 5. מוזגים לתוך התבנית. ליצירת שיש מוזגים בשלוש נקודות שונות בתוך התבנית ומערבבים עם סכין עם מלית הגבינה ליצירת דוגמת שיש.
  • 6. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות כחצי שעה עד שהעוגה מתייצבת בשוליים ורוטטת קלות במרכז.
  • 7. מוציאים את עוגת הגבינה מהתנור, מצננים ומעבירים לקירור למשך הלילה.
  • 8. את עוגת הגבינה ניתן להגיש כך או לקשט לפני ההגשה בפירות טריים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים