וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה אפויה עם תחתית פירורית

עוגת גבינה עם תחתית פירורית היא התמכרות קשה, ולא רק בחג השבועות. היא מושלמת גם ליד כוס תה או קפה חורפית. ניתן בקלות לשדרג את המראה שלה בעזרת ציפוי שיש.

מתכון מאת: מירי ארזי, מערכת וואלה!

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • לתבנית קפיצית בקוטר 24:
  • לתחתית:
  • 1/2 1 כוס פירורי עוגיות חומים/לבנים
  • 100 גרם ממרח קלאסי
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • למלית הגבינה:
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס סוכר
  • גרגרי וניל ממקל וניל אחד
  • 3 ביצים
  • 35 גרם קורנפלור
  • 50 גרם קמח
  • 100 גרם ממרח קלאסי
  • לקישוט (לא חובה):
  • פירות

אופן ההכנה

  • 1. לבסיס: מערבבים את חומרי הבסיס יחדיו בקערה עד שנוצר בצק אחיד, פירורי ודביק. מניחים על תחתית תבנית בקוטר 24 מרופדת בנייר אפייה, מהדקים. מעבירים להקפאה של מספר דקות.
  • 2. מניחים את הגבינה ושני סוגי השמנת בקערה יחד עם הסוכר וטורפים היטב. מוסיפים וניל, ביצים וטורפים היטב.
  • 3. מוסיפים את הקורנפלור והקמח ומערבבים עד ליצירת בלילה חלקה ללא גושים.
  • 4. מוציאים את תבנית הבסיס מההקפאה. מוזגים לתוכה 3/4 מהמלית. את 1/4 המסה שנותרה מערבבים מעט עם הממרח הקלאסי.
  • 5. מוזגים לתוך התבנית. ליצירת שיש מוזגים בשלוש נקודות שונות בתוך התבנית ומערבבים עם סכין עם מלית הגבינה ליצירת דוגמת שיש.
  • 6. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות כחצי שעה עד שהעוגה מתייצבת בשוליים ורוטטת קלות במרכז.
  • 7. מוציאים את עוגת הגבינה מהתנור, מצננים ומעבירים לקירור למשך הלילה.
  • 8. את עוגת הגבינה ניתן להגיש כך או לקשט לפני ההגשה בפירות טריים.
  • עוגת גבינה של ה"קופי בר"

  • עוגת גבינה של סבתא זהבה

  • עוגת גבינה יפנית

  • עוגת גבינה פירורים קלאסית

  • טילוני בצק עלים וקרם מסקרפונה

  • טוסט מוקרם (קרוק מסייה לילדים)

  • סירניקי - לביבות גבינה מתוקות

  • עוגת גלידה עוגיות

  • גלידוניות מרוקאיות

  • בלינצ'ס עם פירות יער

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • פנקוטה קפה ושוקולד

  • חטיפי יוגורט קפואים

  • עוגיות פבלובה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully