וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קאפקייקס גזר פיקנטיים

המאכל שבעבר היה הפינוק של העניים והפך לסמל המטבח הבריא מקבל השבוע טוויסט – מירב שיינר אופה מאפינס גזר אישיים עם טחינה ושמן זית.

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה!

קאפקייקס גזר פיקנטיים. אפיק גבאי
קאפקייקס גזר פיקנטיים

מצרכים למתכון

  • לתבנית 12 שקעים:
  • (מומלץ להשתמש בעטרות עם ציפוי המונע הידבקות / לרסס בתרסיס שמן צמחי)
  • 100 גרם ביצים (2 ביצים בגודל M)
  • 170 גר' סוכר (3/4 כוס+2 כפות)
  • 90 גר' שמן זית (1/2 כוס)
  • 20 גר' טחינה גולמית (2 כפות גדושות)
  • 110 גר' קמח תופח (3/4 כוס)
  • 5 גר' קינמון טחון (כף שטוחה)
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 140 גר' גזר מגורר גס
  • 50 גר' אגוזי פקאן טבעי
  • 30 גר' צימוק בהיר קטן

אופן ההכנה

  • 1. מתחילים בהקצפת הביצים תוך הוספת הסוכר בהדרגה עד לקבלת מסה בהירה במרקם אוורירי.
  • 2. לתוך תערובת הביצים והסוכר מזלפים באיטיות את השמן (מומלץ בכמה פעימות) ולאחר מכן גם את הטחינה.
  • 3. מערבבים בכלי קטן את הקמח והתבלינים.
  • 4. לתוך תערובת השומנים והסוכר מנפים את היבשים בשתי פעימות.
  • 5. לבסוף מקפלים את הגזר, האגוזים והצימוקים אל המסה. לא לערבב מדי.
  • 6. אופים כ-25 דק' על 170 טורבו. כדאי לבצע בדיקת קיסם יבש.
  • 7. מוציאים מן התנור ומזלפים מעל מעט דבש או סירופ מייפל.
  • 8. ניתן להגיש גם קר בלוויית יוגורט וסלט עלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully