וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קאפקייקס היער השחור

השילוב הנהדר בין הבצק השוקולדי לפירות חמצמצים וקרם שמנת מפנק, הוא ככל הנראה התענוג המושלם בעולם - מירב שיינר מגישה מתכון שהוא געגוע לקאפקייקס היער השחור.

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה

קאפקייקס היער השחור. אפיק גבאי
קאפקייקס היער השחור

מצרכים למתכון

  • ל-12 קאפקייקס בגובה 5 ס"מ לפחות
  • 100 גר' שוקולד מריר
  • 125 גר' חמאה חתוכה לקוביות
  • 200 גרם סוכר (כוס)
  • 230 מ"ל מים (כוס)
  • 210 גר' קמח תופח (כוס וחצי)
  • 105 גר' קמח רגיל (חצי כוס+1/2 3 כפות)
  • 45 גר' אבקת קקאו (1/2 4 כפות)
  • 2 ביצים בגודל L
  • למילוי:
  • פירות יער: פטל/ אוכמניות/ דובדבנים/ תותים
  • 3 כפות קונפיטורה/ ריבת דובדבנים מהולה בכף ליקר דובדבנים
  • לציפוי:
  • קרם שמנת: מיכל 250 מיל' שמנת מתוקה להקצפה + 2 כפות אבקת וניל קודור לקצפת (המקבילה הצרפתית- בלגית לפודינג וניל, באיכות גבוהה) / 2 כפות אבקת פודינג וניל

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. מכניסים לקלחת את השוקולד, החמאה, הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב להמסה מוחלטת של החמאה והסוכר, עד לקבלת מסה אחידה ומבריקה. מניחים בצד להתקרר מספר דקות.
  • 2. לתוך קערה בינונית מנפים את הקמחים ואבקת הקקאו - חשוב לא לדלג על שלב הניפוי שמונע גושים ומסייע לקבלת מאפה תפוח ויפה.
  • 3. מאחדים בהדרגה את הנוזלים אל היבשים ומערבבים בתנועות קיפול בעזרת מרית.
  • 4. טורפים בכלי קטן ביצה ומוסיפים למסה תוך ערבוב מהיר. ממשיכים עם הביצה השנייה. ניתן להשלים את הפעולה עם מטרפה אך לא לעבד יותר מדי.
  • 5. מכוונים תנור ל-160 מעלות טורבו. יוצקים שתי כפות גדושות אל שקעי הקאפקייקס (אני השתמשתי בתבנית סיליקון, ניתן להשתמש במנג'טים חד פעמיים לאפייה- מומלץ עם ציפוי נון סטיק).
  • 6. אופים במשך 20-25 דקות עד למבחן קיסם יבש או היווצרות בקעים קטנים במרכז.
  • 7. מוציאים מן התנור ומצננים על רשת כחצי שעה לפחות. בעזרת וג'ידריל (מכשיר ידני החופר ירקות ופירות) או כף פריזיאן/כפית קטנה יוצרים חור במרכז הקאפקייק, משאירים 3 מ"מ מהתחתית.
  • 8. יוצקים אל תוך החור את הקונפיטורה עד שהיא מתחילה לנזול על גבי הקאפקייק.מקשטים בקרם שמנת (אפשר ביד חופשית בעזרת כפית או לזלף עם צנתר פרח). מניחים מעל דובדבן אמרנה/ פטל/ תותים טריים ושוב יוצקים מעל מעט מנוזל הקונפיטורה.
  • 9. מצננים במקרר כרבע שעה לפחות (מומלץ אף שעה ויותר) ומסתערים.
  • גיוונים:
  • * למי שאוהב, אפשר לחורר בכמה מקומות את הקאפקייקס ולהעמיס אותו בקונפיטורה.
  • * אפשר לפורר את שאריות הקאפקייקס שחפרנו אל תוך הקרם המוכן- יוצר מרקם וטעם עשיר לקרם.
  • * אפשר מן השאריות החפורות להכין כדורים קטנים, לטבול בשוקולד מומס ולקשט בפירות אדומים.
  • * אפשר לפרוס את הקאפקייקס לשלוש שכבות ולמרוח ביניהן את הקונפיטורה ואז לצפות הכל בקרם.
  • * אפשר לחפור פתח גדול יותר ולהכניס פנימה תות שלם/ כמה פירות אדומים, לקשט בקרם ולזלף את הקונפיטורה מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully