וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פנקייקס זהובים ונפלאים

אורלי פלאי ברונשטיין ודרור פילץ מכינים ערימת פנקייקס גדולים ונוטפי חמאה לסגירה מתוקה של יום העצמאות. גם מי שהאביס עצמו בבשר ופיתות, יפנה מקום לקינוח המתוק הזה

מתכון מאת: אורלי פלאי -ברונשטיין ודרור פילץ, מערכת וואלה

צילום בימוי ועריכה: בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-20 פנקייקס גדולים:
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות חלב
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1/2 1 כוסות קמח לעוגה או רב תכליתי
  • 1/2 כוס סוכר
  • חמאה לשימון
  • להגשה:
  • מייפל או סילאן
  • תותים, אגוזי מלך

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים 100 גרם חמאה מומסת עם ביצים, חלב, סוכר וניל וקמצוץ מלח להדגשת הטעמים. מוסיפים קמח, סוכר ואבקת אפייה ומערבבים, לא יותר מדי.
  • 2. מחממים מחבת ששומנה עם מעט חמאה, ובעזרת מצקת מעבירים בלילה בגודל הרצוי למחבת. מטגנים עד שעולות בועות על פני החביתית, והופכים. מטגנים עוד דקה להזהבה ומוציאים לצלחת. מזליפים סילאן ומעטרים באגוזי מלך.
  • דניש שמרים ואגוזים

  • מאפינס תפוזים ופקאן

  • פנקייקים עם בננות ושוקולד

  • מרק זנב שור

  • חלה לשבת ללא שמרים

  • פאי קפה וחמאת בוטנים ללא אפייה

  • צלי בשר פיקנטי

  • פרגיות עם בטטות וערמונים בתנור

  • תבשיל עוף וירקות שורש

  • סופריטו דגים

  • טחינת דלעת כתומה

  • קרם פולנטה ועגבניות לחות

  • קציצות כפתה עם ממרח שעועית לבנה

  • לחם צ'ודו במילוי כרובית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully