וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות גבינה אווריריות מקמח טפיוקה

טפיוקה פופולרית בישראל בעיקר בקינוחים קרים, אבל בברזיל משתמשים בה להכנת אינספור מנות. מירב שיינר דנצ'נקו אופה לחמניות אווריריות שהולכות מצוין עם גבינה.

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה!

לחמניות ברזילאיות של מירב שיינר. אפיק גבאי
לחמניות ברזילאיות של מירב שיינר

מצרכים למתכון

  • ל-12-15 לחמניות בינוניות:
  • 250 גר' קמח טפיוקה
  • 70 גר' מים
  • 50 גר' שמן צמחי
  • 1 ביצה XL
  • 50 גר' יוגורט 3%
  • 50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
  • חצי כפית מחוקה מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מרתיחים בסיר קטן את השמן, המים והמלח.
  • 3. בינתיים מנפים את קמח הטפיוקה לתוך קערת מיקסר.
  • 4. שופכים את הנוזלים שרתחו על הקמח, תוך ערבול איטי עם וו גיטרה.
  • 5. מערבלים במשך 5 דקות במהירות איטית מאוד על מנת לקרר את המסה.
  • 6. כשהמסה התקררה עד לטמפרטורת "אצבע" (בודקים בזהירות עם האצבע שהמסה התקררה), מוסיפים פנימה בהדרגה את הביצה והיוגורט עד לקבלת עיסה מבריקה וחלקה. מוסיפים את הפרמזן ומערבבים קלות.
  • 7. משמנים היטב תבנית שקעים (מוטב שקעים נמוכים).
  • 8. בעזרת כף משומנת יוצרים כדורים קטנים ויוצקים אל השקעים.
  • 9. אופים במשך 35 דקות.
  • 10. הופכים ומחלצים מיד מן השקעים, מצננים על רשת.
  • 11. הערות: במתכון הברזילאי המקורי אופים את הלחמניות על תבנית שטוחה במרחק 5 ס"מ זו מזו. בשיטה זו מתקבל מעטה קשה יותר ופריך מאוד מבחוץ.
  • 12. במידה והלחמניות לא נאפו מספיק בשקעים, הופכים אותן על גבן ואופים עוד 5 דקות על תבנית שטוחה.
  • 13. ללחמניות עשירות יותר ניתן להמיר את המים בחלב, ואת השמן בחמאה. כמו כן ניתן להמיר את היוגורט בגבינה מלוחה ואת הפרמזן בגבינה קשה חריפה אחרת לפי הטעם.
  • 14. אחרי שהלחמניות מצטננות מעט, ניתן לחצות לחצי ולקשט במיני גבינות למריחה, ירקות ובעצם כל מה שמתחשק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully