וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קיש כרובית וברוקולי

לא במקרה כרובית וברוקולי מככבים בארוחת חג שבועות. הם מתמזגים בצורה מושלמת במאפי גבינות, כמו למשל בקיש החגיגי והיפהפה הזה שנמס בפה.

מתכון מאת: ג'קי אזולאי, מערכת וואלה!

קיש כרובית וברוקולי של ג'קי אזולאי למעדנות. אתי עובדיה,
קיש כרובית וברוקולי של ג'קי אזולאי למעדנות/אתי עובדיה

מצרכים למתכון

  • 1 חבילה (450X2 גרם) בצק פריך מלוח, מופשר לפי הוראות היצרן
  • תבנית בקוטר 26 ס"מ
  • למלית:
  • 2 ביצים (גודל M)
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15%
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 1/2 כפית תימין
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 ראש כרובית, מפורק לפרחים
  • 1/2 ראש ברוקולי, מפורק לפרחים
  • מעט גבינת פרמזן, מגוררת (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מוציאים גליל אחד מחבילת הבצק (450 גרם) ואת הגליל השני אפשר לשמור בהקפאה. מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח, ומבשלים את הכרובית והברוקולי כ-5 דקות. מסננים ומצננים.
  • 2. מניחים את הבצק מעל תבנית בקוטר 26 ס"מ, וחותכים את הקצוות שנותרו. מהדקים היטב לתחתית ולדפנות התבנית, מחוררים במזלג ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  • 3. מערבבים את כל חומרי המלית ויוצקים על הקלתית האפויה (אין צורך לצנן). מחזירים לתנור למשך כ-30 דקות נוספות, עד להזהבת המאפה.
  • 4. מגישים. ניתן לגרד מעל גבינת פרמזן, לפני או אחרי האפייה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully