וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קסטה עם קרם מסקרפונה

קסטה של עוגיות הולנדיות במילוי קרם מסקרפונה

מתכון מאת: מיכל מנדלסון, מערכת וואלה!

קינוחים לחג השבועות במאפיית לחמים. נמרוד סונדרס
קינוחים לחג השבועות במאפיית לחמים

מצרכים למתכון

  • לכ-10 קינוחים אישיים
  • ספקולוס – עוגיות חמאה הולנדיות פריכות וממכרות. כאן בגרסת סנדוויץ עם קרם מסקרפונה עשיר.
  • עוגיות
  • 280 גרם קמח (2 כוסות)
  • כפית קינמון
  • חצי כפית מלח
  • 3 גרם סודה לשתייה (כפית)
  • 230 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 50 סוכר חום כהה (3 כפות גדושות)
  • כפית תמצית וניל
  • ביצה מס 3
  • קרם מסקרפונה
  • 125 גרם גבינת מסקרפונה
  • 250 גרם שמנת מתוקה קרה
  • 60 גרם אבקת סוכר (חצי כוס)
  • 0.5 מקל וניל

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר (וו-גיטרה) מערבבים חמאה וסוכר עד למרקם רך ואחיד.
  • 2. מוסיפים את הביצה והוניל בהדרגה. מערבבים עד הביצה נטמעת והתערובת חלקה.
  • 3. מנפים יחד קמח, סודה לשתייה. מוסיפים מלח וקינמון ומערבבים.
  • 4. מוסיפים את תערובת הקמח בשתי מנות למיקסר. מערבבים רק עד שמתקבל בצק רך. לא להגזים בערבוב.
  • 5. אורזים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים אותו. מקררים מספר שעות במקרר.
  • 6. מרדדים את הבצק הקר לעובי 3 מ"מ על נייר אפייה.
  • 7. קורצים עוגיות מלבניות ומסדרים במגשים על נייר אפייה.
  • 8. אופים ב-170 מעלות כ10 דקות. מצננים.
  • 9. מכינים מילוי: מערבבים גבינת מסקפונה במיקסר עם מטרפה לריכוך.
  • 10. מוסיפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר וגרגרים ממקל וניל. מקציפים לקרם יציב. להזהר מהקצפת יתר.
  • 11. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנטר חלק בקוטר 1 ס"מ. מזלפים 3 כיפות על כל עוגיה וסוגרים עם עוגייה נוספת.
  • 12. שומרים את הקינוח בקופסה אטומה במקפיא. מפשירים כחצי שעה לפני ההגשה בטמפ' החדר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully