וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות קקאו ודבש

עוגת פנפורטה הטוסקנית שימשה בעבר כצידה לדרך ללוחמי מסעות הצלב. בהשראתה אופה יוגב ירוס עוגיות קקאו ודבש

מתכון מאת: יוגב ירוס, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-25 עוגיות:
  • 2 כוסות קמח לבן מנופה
  • 4 כפות סוכר
  • 50 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
  • 1 כפית שטוחה בהרט
  • 1 כף גדושה אבקת קקאו
  • גרידה מ-1/2 לימון
  • גרידה מ-1/2 תפוז
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/3 כוס דבש מחומם קלות
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • תרסיס שמן זית
  • 1 חלמון מביצה גדולה
  • 2 כפות ליקר אמרטו
  • 1/3 כוס מים
  • אבקת סוכר (לקישוט)

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים יחד את כל החומרים היבשים כולל השוקולד.
  • 2. שמים בקערה קטנה דבש, שמן, גרידות הדרים, אמרטו וכ-3 כפות מים, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 3. מעבירים את החומרים היבשים למעבד מזון, ומערבלים.
  • מוסיפים בהדרגה את התערובת הרטובה, ולאחר מכן את שארית המים, רק עד שמתקבל בצק. עוצרים מיד את מעבד המזון.
  • 4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ודוחסים מעט. מחלקים לשני חצאים, מגלגלים כל חצי לצורת כדור יפה, ועוטפים כל כדור בניילון. מניחים במקרר למינימום 3 שעות
  • 5. מעבירים כדור אחד למשטח מקומח, ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים לעוגיות (מומלץ לעיגולים). ממשיכים כך עם הכדור השני.
  • 6. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ומשמנים היטב בתרסיס שמן זית. מסדרים את העוגיות בתבנית, ומשאירים ביניהן מרווחים.
  • 7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10-12 דקות. מוציאים, מצננים 5 דקות, ומפזרים מעל אבקת סוכר.
  • מומלץ להגשה עם אספרסו או דז'סטיף.
  • פאי תות אישי

  • עוגיות פאי פקאן

  • מגולגלות שוקולד (טבעוניות)

  • עוגיות קולורקיה יווניות

  • עוגיות תפוז עם שוקולד לבן

  • עוגיית שוקולד XXL

  • כדורי שוקולד- טחינה

  • מקלות רוגלך

  • עוגיות פאדג' מקמח מלא

  • אלפחורס של מיקי שמו

  • עוגיות שוקולד-שיבולת שועל ללא אפייה

  • עוגיות חמאה, טופי ושוקולד

  • עוגיות פרג-תפוז עם שוקולד

  • עוגיות בוטנים ללא גלוטן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully