וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיתה עראייס עם פטנט שמכינים בטוסטר

עראייס פיתה עם בשר עסיסי בלי להדליק את הגריל? מסתבר שזה אפשרי, והכל בזכות הטוסטר. נשנוש מהיר לילדים בחופש הגדול

פטנט פיתה קבב בטוסטר. נמרוד סונדרס
פיתה קבב בטוסטר הביתי/נמרוד סונדרס

קבלו את הבסט-סלר של השבוע האחרון אצלנו בבית, שחנך רשמית את עונת החופש הגדול - מתכון המבוסס על עראייס או ערוסה. דרור פילץ מגיש את זה כפתיח בסדנת הגריל שלו כבר שנים, אלא שאצלי בדירה אין גריל זמין ואני צולה את הפיתה בטוסטר. כן, בטוסטר! הפטנט נולד כשהבנות היו רעבות, ולי נותרו שתי קציצות קבב מתובלות (שנשארו מחוץ לסינייה). חשבתי להכין לחמעג'ון זריז, אבל בתנור כבר היתה עוגת גבינה. פניתי לטוסטר החדש והלוהט, שמאז אותו יום כוכבו דרך.

שימו לב לטיפ חשוב: כדי שהטוסטר לא יתלכלך חלילה (זהירות אמא עצבנית) ולא יקבל טעמי לוואי (אולי בערב נרצה טוסט גבינה), לימדתי אותן להניח עליו נייר אפייה (גאוני לגמרי, הקרדיט למוכר בחנות מוצרי החשמל). לפעמים נייר האפייה (שמשחים יפה) מוצא את עצמו מככב גם בהגשה, א-לה אייל שני.

זה טעים ופשוט להכין כך שגם הילדים יכולים להכין לעצמם בקלות.

עראייס בטוסטר

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה! אוכל

פטנט פיתה קבב בטוסטר. נמרוד סונדרס
פטנט פיתה קבב בטוסטר

מצרכים למתכון

    • 2פיתות (יכולות להיות מאתמול או מהקפאה)
    • 120גרםבשר טחון בקר (או 4 קציצות, בלי התיבול שיופיע בהמשך)
    • ½כפיתבהרט
    • ½כפיתפפריקה
    • ½בצל מגורר
    • ½כוספטרוזיליה ונענע מעורבבות, קצוצות
    • מלח
    • פלפל
  • למריחה:

    • ממרח פלפלים או שמן זית מתובל בפפריקה או טחינה

אופן ההכנה

איך מכינים עראייס בטוסטר?

  • 1
    פותחים את הפיתות, מורחים בממרח פלפלים, טחינה או שמן מתובל בפפריקה ומפזרים את תערובת הבשר. מניחים בטוסטר (על נייר אפייה, בשביל איכות החיים) וקולים עד להזהבה.
  • 2
    חותכים לרבעים ומגישים לצד סלט וטחינה וירקות טריים.
    מה צריך?/נמרוד סונדרס
    ממלאים בטחינה או ממרח פלפלים/נמרוד סונדרס
    מכניסים את הקבב, מועכים, ומורחים על כל הפיתה/נמרוד סונדרס
    מכניסים לטוסטר (לא לשכוח נייר אפייה)/נמרוד סונדרס
    אופים בטוסטר מספר דקות עד הזהבה/נמרוד סונדרס
  • באותה שיטה מכינים גם: מאפה עוף וקארי - מתבלים עוף טחון (עדיף פרגיות) בבצל, שום וג'ינג'ר ומורחים את הפיתה בקארי ירוק או אדום. קולים באותו אופן.
  • 3
    מאפה דג ולימון כבוש - מתבלים דג טחון (זה יכול להיות כל דג טרי - מקרפיון ועד לוקוס) בבצל ועשבי תיבול, מורחים את הפיתה בממרח לימונים כבושים. קולים באותו אופן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully