וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חזה עוף ברוטב בוטנים

ברוטב הבוטנים המתקתק נמצא שילוב מושלם של טעמים אסיתיים שהופכים את חזה העוף לעסיסי ומלא טעם. ואידיאלי לארוחת צהריים או ערב מהירה

מתכון מאת: מערכת וואלה

נתחי חזה עוף אפוי ברוטב בוטנים. אפיק גבאי
נתחי חזה עוף אפוי ברוטב בוטנים

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 800 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 1/4 כוס סויה בהירה
  • 1 כף רוטב שזיפים
  • 1 כף רוטב צ'ילי חריף
  • 1 כף רוטב הוי סטיר
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
  • 1 כף שום קצוץ
  • 1 כף צ'ילי אדום קצוץ
  • 1 כפית מיץ ליים
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר קטן מחממים את שמן השומשום, מוסיפים ג'ינג'ר, שום וצ'ילי אדום, ומטגנים כדקה. מוסיפים סויה בהירה, שזיפים, צ'ילי חריף, הוי סטיר, חומץ אורז ומיץ ליים, ומערבבים כדקה על אש בינונית. מוסיפים חמאת בוטנים ומים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מבשלים עוד כ-10 דקות על אש קטנה תוך כדי ערבוב על מנת להימנע מהידבקות לדפנות ומשריפה. טועמים ומתקנים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 2. מניחים את נתחי העוף על תבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים עליהם מרוטב הבוטנים, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים 10 דקות.
  • 3. בעזרת מרית מעבירים את נתחי העוף לצלחות הגשה, ומקשטים בבוטנים קצוצים. מומלץ להגיש על אורז לבן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully