וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות סהרוני גבינה

בלי התפחות או שמרים, מירב שיינר מגישה מתכון של לחמניות גבינה קלות שאפשר להכין בכל רגע נתון, ויוצאות רכות להפליא. יילכו נהדר עם כל מילוי, מתוק ומלוח.

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה

לחמניות סהר. רויטל כהני, מערכת וואלה! NEWS
לחמניות סהר/רויטל כהני

מצרכים למתכון

  • ל-24 לחמניות סהר קטנות או 12 גדולות:
  • 200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 370 גר' קמח מנופה
  • 250 גר' גבינה לבנה 5%
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • שמן זית למריחה
  • שומשום / קצח לקישוט
  • מילוי:
  • כל דבר שילדים אוהבים - החל מגבינות רכות או קשות, ירקות, פירות טריים, קונפיטורות וכל מלית אחרת.

אופן ההכנה

  • 1. לתוך קערת נירוסטה גדולה מנפים את הקמח ומוסיפים את אבקת האפיה, הגבינה, החמאה ותמצית הווניל ומתחילים לקשור את המרכיבים יחד.
  • 2. מעבירים על גבי משטח מקומח קלות וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק במרקם אחיד, רק ונעים לעבודה. (במידה והבצק דביק מעט אפשר לפדר אותו במעט קמח).
  • 3. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30x50 וחותכים למשולשים.
  • 4. מגלגלים את המשולש לסהרון, רצוי לא הדוק מדי, על מנת שיהיה גבוה ואוורירי.
  • 5. מניחים את הסהרונים בעדינות על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה ומושחים את גבם במעט שמן זית. מפזרים מעל לקישוט גרעיני שומשום או קצח.
  • 6. אופים כ-15 דקות בחום של 175 מעלות טורבו עד לקבלת מאפים בצבע זהוב עדין.
  • 7. מוציאים מהתנור ומצננים היטב על רשת. לאחר שהמאפים מתקררים ניתן לחצות אותם ולמלא בכל דבר: החל מגבינות רכות או קשות, ירקות, פירות טריים, קונפיטורות וכל מלית אחרת שהילדים אוהבים. ניתן לשמור ללא מילוי בכלי אטום במקום קריר ומוצל עד שלושה ימים. ניתן להקפיא לשבוע.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully