וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט בורגול וגרגרי חומוס

סלט חגיגי לארוחת ראש השנה - חשוב רק להכין יום מראש את גרגירי החומוס . עדי לוי ממסעדת ז'א'ז'ו בשרונה מסבירה איך עושים את זה

מתכון מאת: עדי לוי, מערכת וואלה

ארוחת החג של עדי לוי מז'אזו. נמרוד סונדרס
ארוחת החג של עדי לוי מז'אזו

מצרכים למתכון

  • ל-6 סועדים
  • 500 גרם (2 כוסות) בורגול
  • 300 גרם (1/2 1 כוסות) חומוס
  • 500 מ"ל מים רותחים
  • 2 בצלים סגולים פרוסים דק
  • 4 שיני שום פרוסות
  • צרור בצל ירוק
  • חבילת עלי מנגולד
  • צרור נענע קצוצה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • קורט כורכום
  • 100 מ"ל (5 כפות) שמן זית
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. חומוס: משרים את החומוס במים למשך הלילה.
  • 2. למחרת, מבשלים את הגרגרים במים עד שהם מתרככים (אך עדיין שומרים על צורתם).
  • 3. בורגול: מרתיחים 2 כוסות מים עם קורט מלח, פלפל שחור וקורט כורכום. שופכים על הבורגול את הנוזל ומכסים בניילון. מורידים את הניילון לאחר 20 דקות.
  • 4. סלט: מטגנים במחבת את הבצלים הסגולים, שיני השום, הבצל הירוק ועלי המנגולד בשמן זית. מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים והרבה מיץ לימון.
  • 5. מוסיפים את הבורגול ואת העשבים הקצוצים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully