וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בראוניז שוקולד פיסטוק

קינוח שוקולד שמתאים לכל אירוע: בראוניז בציפוי שוקולד מבריק עם פיסטוקים, מייפל וקרם פרש

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

עוגת שוקולד פיסטוק. אפיק גבאי
עוגת שוקולד פיסטוק

מצרכים למתכון

  • לתבנית אלומיניום/תנור במידות של כ30*40 ס"מ
  • 400 גר' חמאה חתוכה לקוביות
  • 400 גר' שוקולד מריר 70%-60% מוצקי קקאו
  • 300 גר' סוכר חום (1/4 1 כוס)
  • 50 מ"ל סירופ מייפל כ2.5 כפות)
  • 8 ביצים M
  • 1/2 כפית תמצית ווניל
  • 300 גר' קמח (1.5 כוסות)
  • 100 גר' פיסטוק קלוי גרוס גס / שבור (1 כוס)
  • 1/2 כפית מלח
  • לציפוי
  • 150 גר' שוקולד מריר 60-70%
  • 200 גר' קרם פרש קנוי
  • 50 גר' סירופ מייפל (כ2.5 כפות)
  • 20 גר' פיסטוקים קלויים שבורים (3 כפות)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  • 2. בקערה במיקרו ממיסים חמאה ושוקולד בפולסים של 30 שניות. לערבב בכל פעם עד שחלק ומבריק.
  • 3. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את הביצים עם הסוכר החום, תמצית וניל וסירופ המייפל. מקציפים במהירות גבוהה כשלוש דקות, עד שמתקבל קצף בהיר (בגוון קפה בגלל הסוכר החום) ותפוח.
  • 4. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס עם החמאה לביצים תוך כדי ערבול. ממשיכים עד שהגוון אחיד ושוקולדי, כדקה.
  • 5. עוצרים את המערבל ומוסיפים קמח, מלח ופיסטוקים. מערבבים קצרות עד לאיחוד.
  • 6. שופכים את תכולת המיקסר לתבנית אלומיניום מרופדת בנייר אפייה ומיישרים עם פלטה.
  • 7. אופים כ25 דקות לקבלת מאפה לח במרכזו. מומלץ לאפות מקסימום 40 דקות. מצננים בטמפרטורת החדר.
  • 8. בזמן שהעוגה בתנור מכינים ציפוי: בסיר קטן על אש קטנה ממיסים תוך כדי ערבוב את חומרי הציפוי, למעט הפיסטוקים.
  • 9. מסירים מהאש ומקררים מעט לפני ציפוי הבראוניז. זורים מעל ציפוי השוקולד המבריק. ניתן לשמור יומיים בחדר ממוזג או במקרר למשך שבוע. מומלץ לאכול בטמפרטורת חדר או בחימום קל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully