וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טורטליני ריקוטה ומנגולד

דן זוארץ ממסעדת "דלידה" מעלה געגועים עזים לאיטליה, כשהוא מבשל טורטליני במילוי ריקוטה ומנגולד. החיבור בין המרירות של המנגולד לריקוטה הרכה והפסטה הטרייה תמיד עושה את העבודה.

מתכון מאת: דן זוארץ, מערכת וואלה

ארוחת החג של מסעדת דלידה. נמרוד סונדרס
ארוחת החג של מסעדת דלידה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • לטורטליני
  • חצי ק"ג קמח פסטה
  • 6 חלמונים
  • 2 ביצים
  • שמן זית
  • מים על פי צורך
  • למילוי:
  • 3 צרורות מנגולד
  • 3 כפות גבינת ריקוטה
  • 2 כפות חמוציות ללא סוכר
  • 2 כפות פיסטוק קצוץ
  • קורט מלח
  • לרוטב:
  • 5 עגבניות שרי חצויות
  • 2 פטריות שיטאקי פרוסות
  • 1 שום קצוץ
  • 3-4 עלי מרווה קצוצים
  • 1/2 כוס יין לבן
  • כף חמאה
  • מים
  • 3 יחידות שעועית ירוקה חלוטה וחתוכה
  • 6 עלי תרד
  • 5 פרחי ברוקולי
  • פרמזן מגורד

אופן ההכנה

  • 1. מפעילים את הקיטשן אייד על רמה אחת/ על משטח עבודה ידנית מכינים את הבצק: מתחילים עם הקמח, מוסיפים לאט את הביצים ושמן הזית ובסוף מוסיפים מעט מים לפי צורך. נותנים לבצק לנוח במקרר כשעה מכוסה.
  • 2. חולטים מנגולד למשך חצי דקה במים רותחים, מעבירים למי קרח ומסננים היטב.
  • 2. מכינים מילוי: מערבבים את המנגולד לאחר קיצוץ עם 3 כפות גדושות של גבינת ריקוטה, מעט חמוציות ללא סוכר, פיסטוק קצוץ ומלח.
  • 3. פותחים את הפסטה במכונת פסטה עד רמה 6, קורצים עיגולים וממלאים במילוי. מקפלים פעמיים לצורה של טורטליני.
  • 4. מכינים רוטב: בסיר עם מים רותחים מניחים טורטליני למשך 4 דקות, בזמן זה מטגנים במחבת עגבניות שרי חצויות, פטריות שיטאקי פרוסות, מעט שום קצוץ ומעט מרווה קצוצה.
  • 5. מוסיפים חצי כוס יין לבן וכף חמאה ומים. לאחר הצמצום וכשהטורטליני מוכן יש להוסיף ברגע האחרון שעועית ירוקה, תרד וברוקולי לחצי דקה. מגישים עם פרמזן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully