וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שמרים שושנים

עוגת שמרים חלומית בצורת שושנים של מאפיית לחמים, שסודה בבצק מושלם ובמילוי ענוג של מרציפן ותפוחים

מתכון מאת: מאפיית לחמים, מערכת וואלה!

עוגת שושנים שמרים תפוחים ומרציפן של מאפיית לחמים. דניאל לילה
עוגת שושנים שמרים תפוחים ומרציפן של מאפיית לחמים

מצרכים למתכון

  • מרכיבים ל-2 תבניות 20X20 ס"מ:
  • לבצק שמרים:
  • 500 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 85 גרם סוכר
  • 90 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים בינוניות
  • 110 מ"ל חלב
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • לתפוחים:
  • 2 תפוחים מזן גרנד סמיט
  • 20 גרם חמאה
  • 40 גרם סוכר
  • לסוכר קינמון:
  • 30 גרם סוכר
  • 1/4 כפית קינמון
  • למרציפן:
  • 50 גרם מרציפן חתוך לקוביות קטנות
  • לקרם שקדים:
  • (מכינים כמות מינימלית, משתמשים במעט ואת היתר מקפיאים)
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר
  • 2 ביצים קטנות
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 40 גרם קמח
  • 1 כף רום לבן

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מנפים את הקמח.
  • 2. לקערת מיקסר עם וו לישה יוצקים את החלב, ומפוררים לתוכה את השמרים.
  • 3. מוסיפים לקערת הלישה לפי הסדר: קמח, ביצים, סוכר, תמצית וניל ומלח. מפעילים ולשים במהירות נמוכה.
  • 4. כעבור 3-4 דקות של לישה איטית, מוסיפים את החמאה הרכה, מגבירים למהירות בינונית, ולשים עוד 3-4 דקות עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי מעט.
  • 5. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, משטחים אותו לריבוע, מניחים על מגש, ומניילנים. מניחים במקרר ללילה. כשהבצק קר מוציאים ומחלקים ל-2 חלקים שווים.
  • 6. מכינים את התפוחים: מקלפים את התפוחים וחותכים לגודל 1X1 ס"מ.
  • 7. מחממים מחבת, ומוסיפים את החמאה והסוכר. מוסיפים את קוביות התפוחים, ומקפיצים עד לריכוך. שמים בצד.
  • 8. מכינים סוכר קינמון: בכלי קטן מערבבים את הסוכר וקינמון.
  • 9. מכינים קרם שקדים: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב חמאה וסוכר במהירות בינונית כ-5 דקות. מעבירים למהירות איטית, ומוסיפים שקדים טחונים וקמח, מערבבים לאיחוד. מוסיפים ביצים ומערבבים עד שהן נבלעות. מוסיפים את הרום ומערבבים עד לקבלת קרם חלק וללא גושים.
  • 10. מרכיבים את העוגה: מרדדים חלק בצק אחד למלבן בגודל 35X25 ס"מ.
  • 11. מורחים שכבה דקה של קרם שקדים - 3 כפות בלבד. מפזרים סוכר קינמון בצורה אחידה. מפזרים את קוביות התפוחים וקוביות המרציפן בצורה אחידה.
  • 12. מגלגלים לגליל הדוק. חותכים ל-9 "שבלולים". מותחים את קצה השבלול (כמו קצה של סלוטייפ) ומהדקים אותו על צדו של השבלול. מניחים בתבנית 20X20 כשהקצה הסגור נמצא למטה.
  • 13. מתפיחים עד שהעוגה מגיעה לשולי התבנית. אופים ב-160-170 מעלות כ-30 דקות. מוציאים ומושחים בסירופ סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully