וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גזר וערמונים

את העוגה הסתווית הזאת ניתן להכין בתוך דלעות מתוקות או לחילופין בתבנית אינגליש קייק

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

עוגת גזר וערמונים בדלעת. נמרוד סונדרס
עוגת גזר וערמונים בדלעת

מצרכים למתכון

  • ל4 יח' דלעת או תבנית אינגליש קייק
  • 4 דלעות ערמונים חתוכות ראש, מרוקנות מגרעינים
  • 20 גר' חמאה מומסת
  • 1 כפית סוכר
  • קורט קינמון
  • לעוגה
  • 2 ביצים M
  • 120 גר' סוכר דמררה
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
  • 125 מ"ל שמן (1/2 כוס+ 2 כפות)
  • מיץ מלימון שלם
  • 140 גר' קמח תופח (כוס)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית חווייאג' לאפיה
  • קמצוץ ציפורן
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 200 גר' גזר מגורר בפומפיה גסה
  • 100 גר' ערמונים בוואקום פרוסים לפרוסות גסות
  • 1 כף גרידת לימון/ תפוז
  • לקישוט
  • אגוזי מלך שבורים גס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים את הדלעות על גבי נייר אפייה, מורחים באמצעות מברשת את החמאה המומסת בתוך הדלעות.
  • 2. מפזרים סוכר וקינמון ואופים כחצי שעה עד לריכוך חלקי.
  • 3. בקערה גדולה מערבבים היטב במטרפה ידנית את הקמח התופח, מלח, תבלינים, סודה לשתיה.
  • 4. במיקסר עם וו הקצפה, מקציפים ביצים עם סוכר ותמצית וניל לקצף בהיר ותפוח (כשלוש דקות).
  • 5. מוסיפים שמן ומיץ לימון תוך ערבול במהירות גבוהה.
  • 6. מוסיפים את היבשים למיקסר ומערבבים מעט רק עד לאיחוד. עוצרים את המיקסר, מוסיפים גזר, ערמונים וגרידת הדרים. מערבבים מעט עד לאיחוד. מוזגים את הבלילה לתוך דלעות או תבנית ומפזרים למעלה אגוזי מלך שבורים גס. אופים כ-30 דקות בחום של 175 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully