- 1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים את כל חומרי הבצק למעט המים, מפעילים את המיקסר ומוסיפים מים תוך לישה עד לקבלת בצק חלק רך וגמיש, מתפיחים להכפלת הנפח (כשעה).
-
- 2. מכינים את המילוי: מטגנים בצל בשמן להזהבה כ-10 דקות, עד שמזהיב. מעבירים את הבצל עם השמן למעבד מזון מוסיפים את גרגרי החומוס והתבלינים ומפעילים את המעבד בפולסים לקבלת מרקם גרגירי גס ולא דייסתי.
-
- 3. ממלאים ומטגנים: מחלקים את הבצק לכדורים של 35-40 גרם כל אחד, מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 10 12 ס"מ. שמים במרכז כף מהמלית מקפלים ל-2 ולוחצים עם מזלג מסביב לשולים (אין צורך בהתפחה נוספת).
-
- 4. מחממים שמן עמוק ומטגנים את הסמבוסק כ-4-5 דקות או עד שמזהיבים משני הצדדים, מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
-
- 5. מניחים בתחתית יוגורט בתחתיתו של כלי הגשה. מפזרים סומאק. מניחים מעל סמבוסקים מפזרים מעל עירית ובצל ירוק ומגישים.