וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי לימון אישי

פאי לימון עם מרנג שמוגש במנות אישיות ומאוזן בדיוק בין חמוץ למתוק

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

פאי לימון בציפוי מרנג. נמרוד סונדרס
פאי לימון בציפוי מרנג

מצרכים למתכון

  • 12 טארטלטים קטנים
  • לקרם לימון
  • 3 חלמונים (שומרים את החלבונים למרנג)
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 45 מ"ל מיץ לימון סחוט (1/4 כוס)
  • 75 גרם סוכר (1/3 כוס +כף)
  • קורט מלח
  • 50 גרם חמאה
  • לבצק הפריך:
  • 280 גרם קמח (2 כוסות)
  • 60 גרם אבקת סוכר (חצי כוס)
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 60 מ"ל מיץ לימון סחוט (רבע כוס)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • למרנג: (אופציונלי)
  • 2 חלבונים
  • 50 גרם סוכר (רבע כוס)
  • 50 גרם אבקת סוכר מסוננת (פחות מחצי כוס)
  • ברנר

אופן ההכנה

  • 1. מכינים קרם לימון: בסיר קטן על אש קטנה מערבבים חלמונים, קליפת לימון, מיץ לימון, סוכר ומלח. מערבבים כל הזמן עד לבעבוע עדין והסמכת הקרם כשמונה דקות. מקררים כחמש דקות ומוסיפים תוך כדי ערבוב 50 גרם חמאה.
  • 2. מסננים לתוך כלי עם מכסה ומעבירים ללילה במקרר.
  • 3. לבצק הפריך: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במשך מספר שניות קמח, אבקת סוכר ומלח.
  • 4. עוצרים ומוסיפים את החמאה. מעבדים עד להיווצרות פירורים.
  • 5. עוצרים ומוסיפים את הנוזלים: מיץ לימון, תמצית וניל וגם את קליפת הלימון.
  • 6. מעבדים קצרות במהירות בינונית רק עד להיווצרות גוש בצק. מוציאים למשטח מקומח, אוספים לגוש, משטחים את הבצק לצורת ריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות. אם קיררתם את הבצק יותר, יש להוציא אותו מהמקרר כשעה לפני הרידוד.
  • 7. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ. קורצים פרחים בעזרת חותכן עוגיות/כוס. אם אין, אפשר בצורת עיגול.
  • 8. במקום להניח את הבצק בתוך השקעים שבתבנית, הופכים תבנית מאפינס ומניחים את הבצק על גבי השקעים ההפוכים. מחוררים באמצעות מזלג. אופים כ-15-20 דקות עד להזהבת הבצק. באפיה יקבל הבצק את צורת הפאי. מקררים.
  • 9. אם רוצים מכינים מרנג: מקציפים כשמונה דקות חלבונים וסוכר לקצף מבריק ויציב. מוסיפים אבקת סוכר מסוננת. מפעילים את המיקסר לדקה נוספת להטמעת אבקת הסוכר בקצף. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.
  • 10. ממלאים את הפאים במעט קרם לימון מהמקרר. אם הכנתם מרנג מזלפים מעל וצורבים קלות בעזרת ברנר. שומרים בקירור למשך יומיים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully