וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות מאודות במילוי שוקולד

למי שמאס בטיגון או אפייה, מציעים במזללת דה באן מתכון לחטא מסוג חדש: לחמניות מאודות רכות ומתוקות במילוי קוביות שוקולד

מתכון מאת: איל ושי קיצ'ס, דה באן, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 15-20 יחידות:
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 7 כפות (80 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • ספל מים פושרים
  • 3.5 כפות שמרים יבשים
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • קוביות שוקולד שאוהבים (כמספר הלחמניות)
  • אבקת קקאו לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם וו לישה, מערבבים את המצרכים היבשים (קמח, סוכר ומלח). מוסיפים את המים ואת השמרים, וממשיכים ללוש על מהירות בינונית עד שהמסה מתחברת.
  • 2. מוסיפים את החמאה המומסת, לשים מעט ולאחר מכן מכסים, ומתפיחים כרבע שעה במקום חמים.
  • 3. קורצים את הבצק לכדורים בגודל של כדורי גולף.
  • 4. דוחפים פנימה את קוביות השוקולד, ומכדררים לכדור.
  • 5. מניחים את כדורי הבצק על נייר אפייה בתוך מגש האידוי (אפשר גם להשתמש בקוסקוסייר או מסננת מתכת עבה), ומניחים להם לתפוח עד הכפלת נפחם (שעה בקיץ או שעה וחצי בחורף). בזמן ההתפחה יש להשפריץ מעט מים על הכדורים כדי למנוע התייבשות של הבצק.
  • 6. בינתיים מחממים סיר עם מים לצורך האידוי. מניחים את מגש האידוי על גבי הסיר, מכסים ומאדים במשך 10 דקות.
  • 7. נותנים ללחמניות להתקרר מעט, ומפזרים מעליהן אבקת קקאו.
  • לחמניות קראמפט אנגליות

  • לחמניות לב שוקולד

  • לחמניות באן

  • לחם תירס ופטריות

  • פוגאס מתובל

  • לחמניות סוכר וקינמון

  • גוז'אר (Gougères)

  • לחם פונדו גבינות וירקות צלויים

  • פיתות ממולאות: מתכון לפיתה במילוי תרד ובצל

  • לחם מדופדף ממולא בשר וטחינה

  • לחמניות פסטו וגבינות

  • לחם צ'ודו במילוי כרובית

  • לחם בירה ולאבנה עם אגוזים

  • לחמניות חלה בסגנון סיציליאני

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully