וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שקשוקה חצילים ופרמזן

השף אבי ביטון ממסעדת "אדורה" המיתולוגית מכין שקשוקה משודרגת עם חצילים קלויים, פרמזן וכמובן שגם עגבניות, בהשראתו של ד"ר שקשוקה המפורסם, בינו גבסו.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

צילום סטילס: אפיק גבאי וידיאו: בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-2-4 סועדים
  • 2 חצילים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות דקדק
  • 2-1 פלפלים חריפים פרוסים דק
  • 5 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • 4 ביצים
  • 2 חלמונים
  • להגשה:
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (או עשבי תיבול אחרים שאוהבים)
  • פרמזן מגורר (לפי הטעם)
  • שמן זית לזילוף

אופן ההכנה

  • 1. קולים חצילים על אש גלויה עד שהקליפה נחרכת. מורידים מהאש, ומסירים את הקליפה.
  • 2. מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח או במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים בה שום ופלפלים חריפים עד שעולה ריח (להיזהר לא לטגן את השום יותר מדי, אחרת הוא יהפוך למר).
  • 3. מוסיפים עגבניות קצוצות ומאדים חצי מכוסה במשך 5 דקות. מוסיפים את התבלינים (פפריקה וכמון), ומערבבים.
  • 4. לפני ההגשה: מוסיפים את החצילים הקלויים והביצים, ומתבלים במלח ופלפל שחור. בשלב הזה ניתן לכסות את המחבת, מה שמזרז את בישול החלמונים. לעומת זאת, בישול ללא כיסוי יחמם את החלמונים, אך לא יקשה אותם. מבשלים כ-3 דקות בישול (עד לדרגת ההכנה הרצויה של הביצים).
  • 5. מגישים: מגררים את הפרמזן מעל, מוסיפים עשבי תיבול ומזלפים מעט שמן זית.
  • קדרת ירקות שורש וגרגרי חומוס

  • קדרה של אורז, מש וירקות בתנור

  • ציר ירקות

  • סופריטו עוף ולפת

  • עגבניות ממולאות בורגול ועוף

  • פלאפל עם חציל קלוי

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • תבשיל בשר טריפוליטאי

  • מטפונה טלה ופריקי

  • תבשיל בקר ולוביה טריה

  • חמין מהיר

  • צלעות עגל עם ארטישוק ועגבניות

  • תבשיל צוואר עגל עם חצילים וחומוס

  • סלט אטריות רענן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully