וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אסאדו גדי (או טלה) בברנדי וירקות צלויים

השף יזהר סהר ממסעדת רטונברג בקיבוץ גשר, מכין תבשיל אסאדו גדי עם ירקות צלויים בתנור. את הגדי אפשר להחליף בבשר טלה

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה

אסאדו גדי עם ירקות צלויים. נמרוד סונדרס
אסאדו גדי עם ירקות צלויים

מצרכים למתכון

  • 2 שדירות ספייריבס של גדי (או טלה)
  • למשרה:
  • ענפי תימין
  • שמן זית
  • 3 עגבניות מרוסקות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • לירקות הצלויים:
  • 1 ק"ג דלעת חתוך לקוביות
  • 1/2 ק"ג תפו"א אדום מקולף וחתוך לקוביות
  • 1/2 ק"ג בצל פרוס לפלחים שמנים.
  • 1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמימקולף, שטוף וחתוך לקוביות קטנות
  • שמן זית
  • תימין
  • מלח ופלפל
  • 3-4 כפות יין לבן (אופציונלי)

אופן ההכנה

  • 1.מעסים את השדרות בכל החומרים ונותנים להן לנוח בטמפרטורת החדר כשעתיים. מכוונים תנור ל- 180 מעלות, מניחים את הצלעות בתבנית חסינה לחום, יוצקים מעליהן את כל המשרה ומכניסים לתנור "לקבל צבע" למשך 20 דקות.
  • 2.מוציאים את התבנית מהתנור, מורידים את הטמפרטורה של התנור ל- 90 מעלות, מכסים את התבנית בנייר אפיה ונייר כסף על מנת ליצור אטימה מושלמת ומכניסים לתנור. זהו. אפשר ללכת לראות משחק טוב אצל חברים, להשכיב את הילדים, לתפוס סדרה דבילית עם אשתך על הספה וללכת לישון. בבוקר – 12 שעות אחרי – הנתחים יהיו מוכנים. יודעים את זה כי הבשר ממש נופל מהעצמות. וכי זה טעים.
  • 3.ירקות צלויים: מחממים תנור ל-180 מעלות.את כל הירקות מעסים במלח, פלפל, תימין, שמן זית ויין לבן. מכניסים לאפיה בתנור, ללא כיסוי, למשך 40 דקות. הדרך הטובה לדעת שמוכן היא לתפוס יחידה אחת מכל ירק ולנגוס.
  • 4.להגשה: את השדירות מחממים בתנור עם הנוזלים למשך 10-15 דקות, מגישים לצד ערימת ירקות צלויים, מוזגים יין לכוסות ומתיישבים לארוחה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully