וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת "גאלט דה רואה"

"גאלט דה רואה" היא עוגה מהמטבח הצרפתי עם היסטוריה של מאות שנים, אבל בשבילי זו העוגה של אמא. עוגה עשירה מלאה בקרם שקדים רך שלא דורשת הרבה שלבי הכנה

מתכון מאת: מתן שופן, מערכת וואלה!

עוגת גאלט דה רואה צרפתית של אמא. מתן שופן, מערכת וואלה! NEWS
עוגת גאלט דה רואה צרפתית של אמא/מתן שופן

מצרכים למתכון

  • לתבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ
  • 1 חבילת בצק עלים על בסיס חמאה
  • למלית:
  • 100 גרם אבקת שקדים (חבילה אחת)
  • 75 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 75 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה
  • 1 כף רום
  • ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מכינים את המלית: מערבלים יחד את כל המצרכים עד שמתקבלת מסה אחידה.
  • 3. קורצים מהבצק 2 עיגולים: האחד גדול מעט מקוטר התבנית (קוטר התבנית+גובה שולי התבנית) והשני בגודל הקוטר.
  • 4. מרפדים את התבנית בנייר אפייה או משמנים עם חמאה. מניחים את העיגול הגדול יותר במרכז התבנית, ממלאים במלית ומכסים עם עיגול הבצק השני. מהדקים היטב את שולי העיגולים אחד לשני.
  • 5. בעזרת סכין, מעטרים את הבצק בצורת שתי וערב. מברישים עם ביצה טרופה ומכניסים לתנור ל45- דקות או עד שמזהיב היטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully