נושאים חמים

פאי שוקולד של אמא

זו העוגה שבשנים האחרונות אני בוחרת לכל יום הולדת או אירוע מיוחד. היתרון שלה הוא בדיוק - השילוב של השוקולד המרוכז והבצק הפריך. לא מתוקה מדי ולא כבדה מדי - קינוח מושלם לארוחה, ונפלאה גם עם הקפה בבוקר

פאי שוקולד של אמא (מערכת וואלה! NEWS , יעל לאור)
פאי שוקולד של אמא (מערכת וואלה! NEWS , יעל לאור)

מצרכים

  • לתבנית פאי עגולה קוטר 24 ס"מ
  • לבצק:
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח
  • 100 גרם חמאה
  • 2 חלמונים
  • 1 כף סוכר
  • למלית השוקולד:
  • 200 גרם שוקולד מריר 60%
  • 250 גרם (קופסה) שמנת מתוקה
  • 4 חלמונים
  • 1 כף שטוחה סוכר
  • לקישוט:
  • 50 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה

  • 1. הבצק: מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית.
  • 2. מעבירים את הפירורים לתבנית משטחים ומהדקים בתחתי ובשוליים. מחוררים את הבצק במזלג ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • 3. מוציאים את הבצק בקר ואופים את בחום של 175 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה (אפשר להציץ ולבדוק).
  • 4. מלית השוקולד: בזמן שהבצק נאפה ממיסים את השוקולד בבן-מארי. תוך כדי המסה מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה עד שנוצרת תערובת אחידה.
  • 5. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר וסמיך . מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת החלמונים תוך כדי הקצפה עד קבלת תערובת אדירה.
  • 6. שופכים את הבלילה על הבצק הזהוב באופן שווה ואופים כ-20 דקות על חום של 170 מעלות.
  • 7. הצעה לקישוט: ממיסים את השוקולד הלבן ומשטחים על נייר אפייה. מכניסים לשתי דקות לפריזר להתקשות ויוצרים צורות באמצעות שבלונות. לאחר שהעוגה מתקררת, מדביקים את הצורות על העוגה עם מעט שוקולד מומס.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים