וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי פיסטוק במילוי פנקוטה פיסטוק

פאי פיסטוק במילוי פנקוטה פיסטוק. נעמה נויהאוז מעלה הילוך עם עוגה מושקעת שאפשר גם להפוך לשני קינוחים נפרדים -בכל מקרה היא שווה כל ביס

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

פאי פיסטוק במילוי פנקוטה פיסטוק בקישוט שערות חלבה, תותים ופיסטוקים קלויים. נמרוד סונדרס,
פאי פיסטוק במילוי פנקוטה פיסטוק בקישוט שערות חלבה, תותים ופיסטוקים קלויים/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • תבנית פאי מרובעת או עגולה בקוטר 20 ס"מ
  • לבצק פאי פיסטוק:
  • 280 גרם קמח (2 כוסות)
  • 40 גרם סוכר (1/4 כוס פחות כף)
  • 1/4 כפית מלח
  • 80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית גרידת לימון או תפוז
  • 1 ביצה
  • 1 כף גדושה מחית פיסטוק
  • לפנקוטה פיסטוק:
  • 10 גרם ג'לטין
  • 60 גרם מים (1/4 כוס)
  • 750 מ"ל שמנת מתוקה (3 חבילות)
  • 1/2 כפית מחית וניל (או תמצית אם אין)
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 1/2 כפית מלח
  • 90 גרם מחית פיסטוק

אופן ההכנה

  • 1. הבצק: במיקסר עם גיטרה שמים קמח, סוכר ומלח ומערבבים לכמה שניות. מוסיפים חמאה ומעבדים במהירות בינונית עד להיווצרות פירורים קטנים. עוצרים.
  • 2. מערבבים היטב את מחית הפיסטוק עם הביצה, קליפת הלימון ותמצית הוניל. מוסיפים לקערת המיקסר ומעבדים במהירות בינונית עד להיווצרות בצק ירקרק - כדקה.
  • 3.מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מאחדים אותו לגוש ופוחסים לצורת מלבן בעובי של כ-2 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות.
  • 4.מחממים תנור ל-175 מעלות. מרדדים את הבצק המקורר לעובי של כ-4 מ"מ. מרפדים את הדפנות והתחתית של התבנית בבצק המרודד ומחוררים את תחתית במזלג.
  • 5. אופים את הפאי אפיה עיוורת,: מניחים מעל הבצק נייר אפייה נייר ומעליו מניחים משקולות מקטניות (שעועית, אפונה, חומוס, גריסים) על מנת למנוע צניחה של דפנות הפאי. אופים את הפאי כ-25 דקות.בודקים בזהירות אם הבצק אפוי. אם כן, ניתן להסיר את נייר האפיה עם המשקולת ולאפות למשך כחמש דקות נוספות עד לאפיה מלאה. מקררים את הפאי לחלוטין לפני מילויו (מומלץ להשאירו בתוך הרינג עד להגשה).
  • 6. פנקוטה פיסטוק: בצלוחית קטנה שמים את המים ומפזרים עליהם את אבקת הג'לטין. מערבבים קלות ומניחים בצד ל- 10 דקות לספיגת המים. ממיסים במיקרו ל-30 שניות ומערבבים. אם הנוזל שקוף לחלוטין ללא גרגירים, הג'לטין מוכן. אם לא - מחזירים ל- 30 שניות נוספות.
  • 7. בסיר מערבבים שמנת, וניל, סוכר, מלח ומחית פיסטוק.
  • מביאים לרתיחה עדינה של כדקה ומכבים את האש.
  • 8. שופכים את הג'לטין המומס לסיר תוך ערבוב מהיר במטרפה. מצננים כרבע שעה, ומערבבים מדי פעם.
  • 9. ההרכבה: שופכים את הפנקוטה לתוך הקלתית האפויה ומעבירים בזהירות למקרר (הפנקוטה עדיין נוזלית בשלב הזה) ל-4 שעות לפחות, עדיף לילה שלם להתייצבות מלאה.
  • 10. מקשטים: אפשר בשיערות חלבה, פיסטוקים קלויים, תותי שדה, נשיקות מרנג קטנות ופרחים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully