וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סבלה בריטון עם גנאש של שוקולד לבן

הסבלה ("חול" בצרפתית) הוא בצק שקיבל את שמו בזכות מתכון של גל קזס, שף-קונדיטור של יקב תשבי עבור שוקולד ולרונה. המרקם הפירורי והנימוח שלו. כאן נערום מעליו באופן חופשי מוס מוקצף של שוקולד לבן פשוט וקל להכנה ונעטר בתותים אדומים.

מתכון מאת: מערכת וואלה

סבלה בריטון עם קרם שוקולד לבן מוקצף ותותים. אפיק גבאי
סבלה בריטון עם קרם שוקולד לבן מוקצף ותותים

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות
  • לתחתית:
  • 6 חלמונים
  • 190 גרם סוכר (1 כוס פחות כף)
  • 325 גרם קמח (1/3 2 כוסות)
  • 10 גרם אבקת אפייה (1 כף )
  • קורט מלח
  • 200 גרם חמאה
  • לקצפת שוקולד לבן:
  • 1 מיכל ( 250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
  • 100 גרם סוכר (1 כוס)
  • 400 גרם שוקולד לבן
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
  • לקישוט:
  • 5 תותים חתוכים ל-4

אופן ההכנה

  • 1. התחתית: במיקסר עם וו גיטרה שמים את כל חומרי התחתית ומערבבים לבצק אחיד. מניחים את הבצק במקרר לשעה למנוחה, מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ, מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה ואופים ב- 160 מעלות עד שמזהיב. מקררים בטמפרטורת החדר וקורצים עיגולים בעזרת כוס.
  • 2.למוס שוקולד לבן מוקצף: מרתיחים בסיר את השמנת והסוכר. שמים את השוקולד הלבן בבלנדר, מוסיפים את הנוזל הרותח וטוחנים. מוסיפים את שני מיכלי השמנת המתוקה הנותרים וממשיכים לטחון. מניחים למנוחה של 7 שעות במקרר. מקציפים את המוס עד להקצפה יציבה.
  • 3. הרכבת המנה: מניחים כמות מקרם השוקולד המוקצף ביד חופשית מעל הסבלה ברטון ומעל מפזרים תותים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully