וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רולדה קרנבל

מה עושים כשמקבלים יותר מדי ממתקים במשלוח המנות?מירב שיינר מציעה לכם להכין רולדת קרנבל מבצק שמרים ועם כל הממתקים שקיבלתם

מתכון מאת: מירב שיינר- דנצ'נקו, מערכת וואלה

רולדת הפתעות. דרור עינב
רולדת הפתעות

מצרכים למתכון

  • ל-2 רולדות
  • לבצק:
  • כ-1/3 קוביית שמרים טריים (15 גרם)
  • 1 כוס (250 מ"ל) מים
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 4 כפות (60 גרם) סוכר
  • 70 גרם חמאה
  • 1 כפית גדושה (10 גרם) מלח
  • עבור המלית אפשר כמובן להשתמש בכל הממתקים והשוקולדים שאוהבים (בסוף המתכון יש טיפים לשדרוג ושינויים). במתכון הנוכחי, עשיתי שימוש במצרכים הבאים:
  • 5-6 כפות קונפיטורה (בכל טעם שאוהבים)
  • 1 חופן רחת לוקום חתוך לקוביות
  • 1 חופן מרציפן קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 חופן פירות יבשים קצוצים גס (מה שיש בבית)
  • 1 חופן נשיקות מרנג (קטנים)
  • 1 חופן נטיפי שוקולד מריר או חלב
  • 1 חופן שברי אזני המן / עוגיות
  • לציפוי:
  • 1 חלמון
  • 1 כף חלב
  • אבקת סוכר לקישוט
  • או סירופ סוכר-מים ביחס 1:1 (אופציונלי)

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. בקערת המיקסר, ממיסים את השמרים במים ומוסיפים מעל קמח, סוכר וחמאה. לשים 2-3 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח ולשים עוד 10 דקות.
  • 2. מכסים ומניחים בצד להתפחה בת שעתיים עד להכפלה.
  • 3. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 2-3 מ"מ.
  • 4. מורחים את הקונפיטורה ומפזרים מעל את התוספות. מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה עד כמה שניתן.
  • 5. מעבירים בעדינות על גבי תבנית אפייה מרופדת, מברישים בחלמון מהול בחלב ומתפיחים 15-20 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • 6. אופים בתנור כ-25 דקות.
  • 7. מוציאים מן התנור, מצננים כרבע שעה, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
  • מי שבוחר להספיג את העוגה בסירופ סוכר: יש לבזוק סירופ קר על עוגה חמה או להיפך. לא לבזוק סירופ חם על עוגה חמה.
  • הצעות וגיוונים:
  • 1. למעוניינים בבצק פרווה ניתן להמיר את החמאה למחמאה או חמאת קוקוס. מוטב לא להמיר לשמן.
  • 2. למעוניינים בבצק עשיר יותר מומלץ להכפיל את כמות השומן ולהמיר את הנוזלים לחצי כמות חלב וחצי ביצים.
  • 3. למי שאינו אוהב קונפיטורות או ריבות ניתן להמיר לממרח שומני כגון: נוטלה, לוטוס, לואקר, נוגט, חמאת בוטנים חלקה, ממרח שקדים, ממרח חלבה. ניתן גם להמיר לגבינת שמנת בלבד בצירוף אחת או שתיים מן התוספות.
  • 4. אפשר להכניס כמלית רק אזני המן מרוסקים גס עם נטיפי שוקולד מריר על שכבה דקה של ממרח שומני על בסיס אגוזי.
  • 5. מומלץ שכמות המלית (לא כולל הממרח) לא תעלה על 1/3 ממשקל הבצק כולו, היינו 150 גרם לכל רולדה.
  • 6. לרולדה קלילה מומלץ לקשט באבקת סוכר או סוכר גבישי שמפזרים מלמעלה לפני האפייה.
  • לרולדה עסיסית יותר מומלץ להספיג בסירופ סוכר וכדאי 'לדקור' מעט את המעטה העליון על מנת שהסירופ יחלחל פנימה.
  • 7. יש לאחסן במקום קריר ומוצל עד שלושה ימים, בנייר צלופן סגור היטב או בכלי מזכוכית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully