וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו פרימוורה מפתיתים

מתכון פשוט וטעים של השף אילן חפץ ממסעדת פורטו

מתכון מאת: אילן חפץ, מערכת וואלה

ריזוטו פתיתים של מסעדת פורטו. דרור עינב
ריזוטו פתיתים של מסעדת פורטו

מצרכים למתכון

  • עבור 6 מנות
  • 1 חבילת פתיתים שלמה איזה שיש בבית (400 גרם)
  • 2 כפות חמאה
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1 שום קצוצה
  • 1 ענף תימין
  • 2 עלי מרווה קצוצים דק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה
  • 1 זוקיני חתוך לקוביות קטנות של 1/2 ס"מ
  • 1/2 כוס פרחי כרובית מופרדים לפרחים קטנים ומבושלים במים רותחים למצב אל דנטה.
  • חופן אפונה ירוקה
  • חופן קטן של פטריות פורצ'יני מיובשות\פטריות מיובשות אחרות - חולטים בחצי כוס מים חמים עד לריכוך (שומרים בצד את המים שחלטנו בהם) וקוצצים.
  • 1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
  • 5 כפות פרמז'ן
  • קורט מלח
  • קורט פלפל לבן
  • 1/4 כוס שמנת
  • 200 גרם גבינת סנט מור, לכל מנה פרוסה בעובי 1 ס"מ

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים מים, ומבשלים את הפתיתים עד למידת עשייה אלדנטה (לפי הוראות היצרן). מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים (זאת על מנת שהחום הפנימי לא ימשיך לבשל את הפתיתים). חשוב לא לבשל יתר על המידה את הפתיתים, כי בהמשך הם נכנסים לבישול נוסף.
  • 2. במחבת רחבה, מחממים את החמאה ושמן הזית, מוסיפים את הבצל ומבשלים עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומבשלים דקה נוספת.
  • 3. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד לכמעט אידוי מלא. מוסיפים את כל הירקות מלבד הפטריות והעגבניות ומבשלים כ- 2 דקות נוספות. ניתן לדעת שזה מוכן כשהירקות רכים מעט.
  • 4. מוסיפים למחבת את הפתיתים, את הפורצ'יני החלוטות, את המים שחלטנו בהם את הפורצ'יני, ואת השמנת, מתבלים במלח, פלפל שחור, ומערבבים עד שהנוזלים נספגים. חשוב כל הזמן לערבב עד שכל הנוזלים כמעט התאדו, זאת על מנת לקבל מרקם קרמי.
  • 5. מכבים את האש, מוסיפים את הפרמז'ן, עשבי התיבול וקוביות העגבנייה.- מערבבים הכל.
  • 6. מוזגים לצלחות אישיות מניחים מעל לכל מנה את הגבינה, ומזלפים בנדיבות שמן זית ועוד פרמז'ן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully