וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף גרוזיני חגיגי באגוזי מלך

לילי בן שלום ממסעדת ראצ'ה מבשלת לנו את סצ'יבי - עוף גרוזיני חגיגי ברוטב סמיך וקרמי של אגוזי מלך שניתן להכין מראש ולהגיש גם קר

מתכון מאת: לילי בן שלום, מערכת וואלה!

מנת סצ'יבי גרוזינית: עוף עם אגוזים. נמרוד סונדרס
מנת סצ'יבי גרוזינית: עוף עם אגוזים

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות
  • עוף שלם חתוך לחלקים או 6 כרעיים מחולקות לשוק וירך
  • 3 בצלים בינוניים קצוצים
  • 2 כפות שמן זית
  • 300 גרם אגוזים קצוצים דק
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 2 ראשי שום
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 2-3 גבעולי פטרוזיליה
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כפית צ'ילי פלייקס או פפריקה חריפה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות גרגירי כוסברה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 2 פלפל שאטה (למי שאוהב חריף מאוד)
  • 2 חלמונים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר מבשלים את חלקי העוף עם גבעולי הפטרוזיליה במים רק עד כיסוי כשעה.
  • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את העוף ממי הבישול ושומרים אותם. מניחים את העוף המבושל בתבנית מכוסה נייר אפיה וצולים כ-45 דקות נוספות או עד שמשחים.
  • 3. כשהעוף בתנור מטגנים את הבצלים הקצוצים בשמן זית עד שקיפות ומניחים בצד לקירור.
  • 4. במכתש ועלי או במעבד מזון, כותשים את האגוזים, הצ'ילי או הפפריקה החריפה, הקינמון, גרגירי הכוסברה והפלפל השחור. כותשים את השום ומוסיפים לקערה.
  • 5. במחבת רחבה או סיר שטוח מערבבים את תערובת האגוזים עם הבצל המטוגן. מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב ולבסוף את חלקי העוף השחומים.
  • 6. מוסיפים בערך 3 כוסות מנוזלי הבישול ששמרנו (הציר) וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב על אש קטנה כ-15 דקות נוספות עד לקבלת רוטב קרמי סמיך. מוסיפים את החומץ והמלח ומערבבים עוד מספר דקות. כיוון שהרוטב סמיך יש להיזהר לא לשרוף אותו.
  • 7. מכניסים למקרר ל-6 שעות ומגישים בטמפרטורת החדר. ניתן גם לחמם ולהגיש חם.
  • 8. מקשטים בכוסברה קצוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully