וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל כבש וטרפש

מתכון של סוזן מיראה מקבוצת "דרך התבלינים" בנתיבות. את פטריות הטרפש (הכמהין של הנגב) ניתן להשיג בשוק בבאר שבע

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה

תבשיל כבש וטרפש של סוזן מיראה מנתיבות לחג הפסח. לירון מולדובן
תבשיל כבש וטרפש של סוזן מיראה מנתיבות לחג הפסח

מצרכים למתכון

  • לציר ובישול התחלתי:
  • 1.300 ק"ג צוואר כבש חתוך לפרוסות
  • 5 עלי דפנה
  • 6-7 גרגרי פלפל אנגלי
  • 1 כפית כורכום
  • 2 בצלים קלופים וחצויים
  • לתבשיל:
  • 7-8 בצלצלי שאלוט קלופים שלמים
  • מעט שמן לטיגון
  • 3 בצלים קלופים וקצוצים
  • 400 גרם פטריות כמהין שלמות או פרוסות במידה והן גדולות
  • 3-5 חוטי זעפרן (או 1 כפית כורכום)
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. בסיר, אליו אפשר להכניס את הכבש בנוחות, מרתיחים מים עם עלי הדפנה, פלפל אנגלי, הכורכום והבצלים. כשהמים רותחים מוסיפים את פרוסות הכבש ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות. מוציאים את הבשר מהנוזל, מניחים בצד ושומרים גם את הנוזל עצמו.
  • 2. בסיר נוסף עם מעט שמן מטגנים את בצלצלי השאלוט כ-10 דקות או עד השחמה. מוציאים את השאלוט החוצה, מוסיפים עוד קצת שמן, אם צריך, ומזהיבים את הבצלים הקצוצים.
  • 3. מוסיפים את הטרפש ומטגנים עוד מספר דקות. מוסיפים את הזעפרן, האגוז המוסקט והפפריקה ומערבבים.
  • 4. מחזירים את בצלצלי השאלוט לסיר, מוסיפים את נתחי הכבש ומערבבים את תערובת הבצלים והתבלינים כך שהנתחים יכוסו בהם.
  • 5. מוסיפים לתבשיל את מי הבישול (שבהם התבשל הכבש) רק עד לכסוי הבשר ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
  • 6. מבשלים על אש קטנה עם מכסה כשעה או עד שהבשר רך.
  • 7. אם נשארו הרבה נוזלים בסיר מגבירים את הלהבה ומבשלים עם מכסה פתוח בערך 5 דקות להתאדות הנוזלים.
  • 8. מגישים למרכז השולחן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully