אורז חגיגי בתנור
היופי במנה טמון בשילוב הטעמים והצבעים של האורז עם עשבי התיבול, השקדים השלמים והצימוקים, ומה שבעיקר חשוב- הוא פשוט וקל להכנה. מערבבים הכל יחד בסיר הגשה או תבנית שנכנסים לתנור ומגישים בלי ללכלכך כלים נוספים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל8-10 סועדים
- 2 כוסות אורז
- 3/4 כוס שמן
- 8 כפות שמיר
- 8 כפות פטרוזיליה
- 8 כפות בצל קצוץ
- 3/4 כוס שקדים שלמים טבעיים
- 3/4 כוס צימוקים או חמוציות
- 2 כפיות שטוחות מלח
- 1/2 4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום בינוני נמוך של 160 מעלות.
- 2.מערבבים את המצרכים מלבד המים יחד בסיר שטוח עם מכסה שנכנס לתנור או בתבנית פיירקס גדולה ושקופה.
- 2. מוסיפים את המים, סוגרים את המכסה או מכסים בנייר אלומינים ויוצרים מספר חורים בעזרת מזלג..
- 3. מכניסים לתנור לשעה וחצי. אם חסרים מעט נוזלים ונראה שהאורז יתייבש מוסיפים חצי כוס מים אותחים נוספת.
- 4. מגישים לשולחן בסיר/ תבנית בה אפינו את המנה.