נושאים חמים

אורז חגיגי בתנור

היופי במנה טמון בשילוב הטעמים והצבעים של האורז עם עשבי התיבול, השקדים השלמים והצימוקים, ומה שבעיקר חשוב- הוא פשוט וקל להכנה. מערבבים הכל יחד בסיר הגשה או תבנית שנכנסים לתנור ומגישים בלי ללכלכך כלים נוספים

אורז אביגיל לפסח (דרור עינב)
אורז אביגיל לפסח (דרור עינב)

מצרכים

  • ל8-10 סועדים
  • 2 כוסות אורז
  • 3/4 כוס שמן
  • 8 כפות שמיר
  • 8 כפות פטרוזיליה
  • 8 כפות בצל קצוץ
  • 3/4 כוס שקדים שלמים טבעיים
  • 3/4 כוס צימוקים או חמוציות
  • 2 כפיות שטוחות מלח
  • 1/2 4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום בינוני נמוך של 160 מעלות.
  • 2.מערבבים את המצרכים מלבד המים יחד בסיר שטוח עם מכסה שנכנס לתנור או בתבנית פיירקס גדולה ושקופה.
  • 2. מוסיפים את המים, סוגרים את המכסה או מכסים בנייר אלומינים ויוצרים מספר חורים בעזרת מזלג..
  • 3. מכניסים לתנור לשעה וחצי. אם חסרים מעט נוזלים ונראה שהאורז יתייבש מוסיפים חצי כוס מים אותחים נוספת.
  • 4. מגישים לשולחן בסיר/ תבנית בה אפינו את המנה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים